ناگفته های یک فرمانده عراقی از جنگ اطلاعاتی

ایرانیان در دوره های زمانی معینی دستگاه های تی ٤٥٠ را به روز می کردند و هربار که این کار را می کردند ما تا چند هفته دچار مشکل می شدیم.
به گزارش زندگانی سرلشکر میسر رشید الطرفه العبیدی در سال ۱۹۷۵میلادی مدرک کارشناسی علوم نظامیاش را از دانشکده نظامی بغداد اخذ کرد. همچنین دیپلم روانشناسی کاردانی زبان فارسی و کارشناسی رشته تاریخ و تمدن از دانشکده بغداد را نیز در کارنامه علمیاتش به چشم می خورد. ژنرال طرفه پس از پیوستن به ارتش عراق در رسته اطلاعات و تدریس اطلاعات نظامی مشغول کار شد. او در دوران جنگ ایران و عراق از سال ۱۹۸۰تا ۱۹۸۷میلادی در اداره اطلاعات فرماندهی کل در بخش ایران خدمت می کرد و در دهه ۱۹۹۰میلادی نیز جانشینی بخش ایران در اداره کل اطلاعات نظامی را بر عهده داشت. بین سال های ۱۹۹۸ تا ۲۰۰۰میلادی ژنرال طرفه وابسته نظامی غیررسمی سفارت عراق در تهران بود و در هنگام تجاوز آمریکا به عراق در سال ۲۰۰۳میلادی هم مدیریت سامانه اطلاعاتی بخش جنوبی را برعهده داشت.
چند تن از مختصصان امور نظامی و امنیتی آمریکا با او درباره شنود مکالمات امام خیمنی (ره)مصاحبه کرده اند.
وودز(کارشناس آمریکایی): می توانستید ارتباطات در سطح رهبری [ایرانیان] را هم شنود کنید؟
طرفه: همان طور که می دانید [امام] خمینی به ندرت از تلفن استفاده می کرد ولی ارتباطات بین مقامات وزارت خارجه ایران و سفارت های این کشور در نقاط مختلف جهان را زیر نظر داشتیم زیرا آنها هم از همان دستگاه هایی که در ارتش ایران مرسوم بود استفاده می کردند. اطلاعات لازم و دستوراتی را که وزارت امور خارجه ایران به سفارتخانه هایش در ترکیه افغانستان و پاکستان می داد رصد می کردیم و آنها را برای بررسی به اداره اطلاعات می فرستادیم.
بیشتر بخوانید:
پشت پرده اطلاعاتی عملیات فریب
فرجام یک فرمانده اطلاعاتی صدام
برای نمونه هنگامی که مزار شریف در سال( ۱۹۹۸میلادی) به دست طالبان افتاده بود از این جریان مطلع بودیم. حتی اقدامات ایرانیان را در خارج از ایران نیز دنبال می کردیم و منابع ایرانی را در عراق از طریق سفارت این کشور زیر نظر داشتیم. ایران دست کم تا زمان اشغال عراق به دست آمریکا در سال ۲۰۰۳میلادی [۱۳۸۲ هجری] هنوز از دستگاه های رمزنگار تی ٤٥٠ (T450) استفاده می کرد.
وودز: ایران می دانست که رمز دستگاه های تی ٤٥٠ را کشف کرده اید؟
طرفه: بله چون بسیاری از شیعه های عراقی که اکنون با دولت فعلی ایران کار می کنند در آن زمان با ما کار می کردند.
مورای(کارشناس آمریکایی): اکنون می دانیم که همه به قدرت های بزرگ درگیر در جنگ جهانی دوم اگر نه همه ولی بخشی از رمزهای اصلی دشمنان و متحدان شان را کشف می کردند و چون دستگاه تی ٤٥٠ ساخت سوییس نیز مربوط به همان دوره است این برایمان قدری تعجب آور است که چرا ایران تا سال ۲۰۰۳م [۱۳۸۲ش] هنوز از این دستگاه ها استفاده می کرده است.
طرفه: ایرانیان در دوره های زمانی معینی دستگاه های تی ٤٥٠ را به روز می کردند و هربار که این کار را می کردند ما تا چند هفته دچار مشکل می شدیم ولی بار دیگر رمزهای جدیدشان را کشف می کردیم. در این زمینه هنوز هم قدرت تحلیل و تفکر انسانی از اطلاعات خام مهم تر است. به نظر من دانش مهم تر از اطلاعات است. امروز با وجود شبکه جهانی اینترنت اطلاعات در همه جا وجود دارد و دسترسی به آن آسان است. به همین علت هیچ دولتی دیگر نمی توانند جلوی اشاعه اطلاعات مربوط به رویدادهایی را که در کشورش رخ می دهد بگیرد.
وودز: چیز دیگری در مورد عملیات های اطلاعاتی عراق هست که هنوز نگفته باشید و در اینجا بخواهید به آن اشاره کنید؟
طرفه: هیچ کس نمی توانست تصور کند که این همه کار را در آغاز جنگ تنها سه نفر انجام می دادند. همچنین به ذهن هیچ کس خطور نمی کرد که ایــن ســه نفر روزانه ۱۰ هزار مورد از پیام های ایرانیان را رصد کرده و پس از بررسی ۱۰۰ تا ۵۰۰ مورد از آنها بقیه را به علت کمبود وقت امحا می کنند.
منبع:جنگ ایران و عراق از دیدگاه فرماندهان صدام ترجمه عبدالمجید حیدری ۱۳۹۳ مرز و بوم تهران.
پایان خبر زندگانی
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "ناگفته های یک فرمانده عراقی از جنگ اطلاعاتی" هستید؟ با کلیک بر روی فرهنگ و هنر، آیا به دنبال موضوعات مشابهی هستید؟ برای کشف محتواهای بیشتر، از منوی جستجو استفاده کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "ناگفته های یک فرمانده عراقی از جنگ اطلاعاتی"، کلیک کنید.