10 نکته برای نظم دادن انبار خانگی با راهکارهای ارزان
نظم دادن انبار خانگی یکی از کارهای خسته کننده و پر از چالش است که دلیل اصلی آن، کوچک بودن فضای انبار و تعداد زیاد وسایل موجود در آن است. اما به روش های مختلف می توان از فضای انبارهای کوچک به صورت بهینه استفاده و نظم خوبی را در آن ایجاد کرد. در ادامه راهکارهای مناسب برای نظم دادن انبار خانگی با وسایل ارزان ارائه می دهیم.
نظم دادن انبار خانگی
برای ایجاد انباری منظم که تعداد زیاد وسیله را در خود جای داده و دسترسی به آنها نیز آسان باشد، روش های زیر می توانند موثر باشند:
1- تقسیمبندی وسایل انبار
یکی از مهم ترین کارها که در ابتدای نظم دادن انبار باید انجام داد، تقسیم بندی وسایل و بخش های مختلف انبار است. وسایل را براساس نوع، میزان نیاز آنها در طول سال، فصل، ویژگی ها و غیره دسته بندی کنید. سپس بخش های مختلف انبار را براساس این دسته بندی به چند بخش تقسیم کنید.
قرار دادن هر دسته از وسایل در جای خاصی از انبار باعث دسترسی بهتر و آسان تر به آنها می شود.
2- قفسه بندی مناسب انبار
یکی از مهم ترین عوامل برای نظم دهی انبار خانگی، انتخاب قفسه مناسب است. با قفسه بندی می توان از فضای کف تا سقف به صورت بهینه استفاده کرد. برای انبارهای خانگی قفسه های مشبک یا پیچ و مهره ای بهترین گزینه هستند. چون براحتی نصب شده و می توان ارتفاع ردیف ها را براساس ابعاد وسایل تنظیم کرد.
بعد از انتخاب و نصب قفسه های مناسب، ردیف های آنها را بخش بندی کرده و وسایلی که در مرحله قبل گروه بندی شده اند را در آنها قرار دهید.
3- استفاده از جعبه پلاستیکی
در انبارهای خانگی اغلب وسایل بدون بسته بندی هستند و به همین دلیل اقلام ریز خیلی زود گم می شوند. برای حل این مشکل می توانید از جعبه پلاستیکی انبار استفاده کنید. این جعبه ها دارای رنگ بندی های متنوع بوده و به صورت افقی و عمودی به هم متصل می شوند. بعد از قرار دادن این جعبه ها در قفسه های انبار می توانید آنها را به صورت کشویی باز و بسته کنید و براحتی به اقلام ریز مانند پیچ و مهره ها دسترسی داشته باشید.
4- برچسبگذاری
جعبه های پلاستیکی انبار دارای جاکارتی هستند. در این بخش می توانید اطلاعات وسایل موجود در آنها را بنویسید. این کار به شدت زمان دسترسی به وسایل انبارهای کوچک خانگی را کاهش می دهد. علاوه براین، روی ردیف و طبقات مختلف قفسه ها سعی کنید برچسب زده و وسایل را در آن بچینید.
5- استفاده از آویز دیواری
برای استفاده بهینه از فضای انبار، از سقف غافل نشوید. فضای سقف در اغلب انبارها بدون استفاده هستند. این در حالیست که با آویزهای دیواری می توان برخی از وسایل مانند ابزار، دوچرخه، جارو و موارد مشابه را به سقف متصل کرد.
علاوه بر آویزها می توانید سقف را نیز قفسه بندی کنید. با نصب قفسه های توری مقاوم فضای مناسب برای چیدمان وسایلی که در طول سال به ندرت به آنها نیاز پیدا می کنید فراهم می شود.
6- استفاده از فضای خالی دیوار
برای قرار دادن ابزارآلات و وسایل ریز می توانید از فضای خالی روی دیوار استفاده کنید. استندهای مخصوص آویز کردن ابزارآلات گزینه بسیار مناسبی برای نظم دادن به انبارها هستند. بر روی این تخته ها منافذ متعددی وجود دارد و به آنها بازوها یا میله های کوچک اما مقاوم به صورت عمودی نصب می شود. سپس می توان به این میله ها وسایل و بسته بندی های مختلف و وسایل دارای ساختار رشته ای و عمودی را وصل کرد.
7- حذف وسایل غیرضروری
متاسفانه اغلب افراد به وسایل قدیمی وابستگی خاصی دارند. به همین دلیل در انبارهای خانگی وسایلی وجود دارد که شاید سالها استفاده نشده اند. سعی کنید هر سال بخشی از وسایل غیرضروری انبار را دور بیندازید. با این کار فضای کافی برای قرار دادن وسایل جدید فراهم می شود.
8- استفاده از سبدهای توری
برای قرار دادن وسایلی از قبیل توپ، راکت و موارد مشابه می توانید از سبدهای توری استفاده کنید. سبدهای توری را می توانید از سقف آویز کرده یا به دیوار متصل کنید. این سبدها محل مناسبی برای نگهداری وسایل خرد و ریز است و نظم خوبی را در محیط بوجود می آورند. اما نباید در استفاده از آنها زیاده روی کرد.
9- تخلیه کف انبار
با توجه به اینکه متراژ انبارهای خانگی کم است، تا حد امکان از قرار دادن وسایل مختلف در کف انبار جلوگیری کنید. چون تردد در انبار بسیار سخت میشود و بی نظمی ایجاد خواهد شد. به جای آن می توانید وسایل در قفسه ها قرار داده یا از دیوار و سقف آویز کنید.
10- دیوار را شلف بندی کنید
وسایل قدیمی مانند کمد و کابینت هایی که دیگر استفاده نمی شوند را می توانید به عنوان کمد برای انبار به کار ببرید. این کمدها را نه تنها می توانید در یک گوشه از انبار قرار دهید، بلکه می توان روی دیوار نصب کرد. بعد از نصب کابینت و شلف و کمد روی دیوار بسیاری از وسایل در آن قرار گرفته و نظم بسیار خوبی در محیط بوجود می آید.
این راهکارها به شما کمک میکند تا فضای انبار خود را بهینهسازی کنید و به راحتی به وسایل مورد نیاز خود دسترسی داشته باشید.
اصول ایمنی در انبارهای خانگی
در کنار نظم دهی انبار خانگی، نباید از اصول ایمنی آن غافل شوید. چند اصل مهم در این زمینه عبارتند از:
- برای قفسه، آویز و دیگر تجهیزات نگهداری وسایل از مواد و تجهیزات مقاوم و استاندارد استفاده کنید.
- وسایلی که بیشتر استفاده میشوند را در دسترس قرار دهید تا نیاز به بالا رفتن یا کشیدن وسایل سنگین نباشد.
- وسایل سنگین را در طبقات پایینی قفسه یا روی زمین قرار دهید تا از افتادن آنها و ایجاد آسیب جلوگیری شود.
- برای جلوگیری از واژگونی قفسه به دلیل وزن زیاد، آنها را به دیوار محکم کنید.
- بین قفسه ها و وسایل فضای کافی برای حرکت اختصاص دهید.
- مواد شیمیایی، وسایل برقی یا ابزار تیز را در مکانهایی امن و دور از دسترس کودکان قرار دهید.
- از بارگذاری بیش از حد قفسه ها خودداری کنید تا احتمال خرابی و ریزش وسایل کاهش یابد.
- ابزار تیز مانند قیچی، چاقو یا اره را در جعبههای مخصوص نگهداری کنید تا خطر بریدگی و جراحات کاهش یابد.
- اگر وسایلی دارید که ممکن است بخار یا گاز تولید کنند، از تهویه مناسب برای جلوگیری از انباشته شدن گازهای مضر استفاده کنید.
- از نگهداری وسایل غیرضروری که فضای زیادی اشغال میکنند یا خطرساز هستند، خودداری کنید.
- وسایلی که ممکن است خطرناک باشند را با برچسب های هشداردهنده علامتگذاری کنید.
جمع بندی
برای نظم دادن انبار خانگی بهترین کار دسته بندی وسایل و چیدمان آنها در قفسه های مناسب است. با بخش بندی قفسه های انبار می توان وسایل را به طور مرتب در آنها قرار داد و دسترسی به هر یک نیز آسان خواهد بود. علاوه براین باید بتوانید از فضای خالی دیوار و سقف نیز به صورت بهینه استفاده کنید.
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "10 نکته برای نظم دادن انبار خانگی با راهکارهای ارزان" هستید؟ با کلیک بر روی عمومی, کسب و کار ایرانی، آیا به دنبال موضوعات مشابهی هستید؟ برای کشف محتواهای بیشتر، از منوی جستجو استفاده کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "10 نکته برای نظم دادن انبار خانگی با راهکارهای ارزان"، کلیک کنید.