مقابله جدی با قطع درختان و قاچاق چوب در استان مازندران – خبرگزاری زندگانی | اخبار ایران و جهان
به گزارش خبرگزاری زندگانی، عباس پوریانی رییس کل دادگستری استان مازندران در اولین جلسه شورای پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان بر اهمیت بحث پیشگیری از وقوع جرم تاکید کرد و با بیان اینکه مبحث پیشگیری از وقوع جرم در سند تحول قضایی نیز مورد تاکید قرارگرفته است، گفت: تحقق این مهم، مختص دستگاه قضایی نیست؛ همه دستگاه های اجرایی و ادارات مرتبط در این خصوص مسوول بوده و پیشگیری از وقوع جرایم، تکلیفی شرعی، قانونی و اخلاقی است.
وی ادامه داد: عناوین اتهامی باید آسیب شناسی شده و با انجام اقدامات کارشناسی و تخصصی و بهره مندی از تجارب ادارات ذی ربط، اقدامات لازم در راستای پیشگیری از وقوع جرایم صورت گیرد.
پوریانی با اشاره به بحث تغییرکاربری های غیرمجاز در استان مازندران، استفاده از ظرفیت فرمانداران، بخشداران و دهیاران را در راستای مقابله با این تخلف، مورد توجه قرار داد و افزود: دستگاه قضایی با هرگونه تغییر کاربری غیرمجاز در استان برخورد قاطع و قانونی خواهد داشت.
رییس شورای پیشگیری از وقوع جرم دادگستری مازندران به وضعیت خاص جغرافیایی استان نیز اشاره کرد و گفت: قطع درختان و قاچاق چوب از جمله مشکلات و مباحث مهم استان است و بر این اساس مدیران دستگاه های ذیربط باید اهتمام ویژه ای برای مقابله با این مهم داشته باشند؛ ضمن اینکه مجازات ها نیز باید در این راستا بازدارنده باشد تا کاهش میزان جرایم را شاهد باشیم.
پوریانی در بخش دیگری از سخنان خود، حدنگاری زمین های کشاورزی را از جمله برنامه های مهم قوه قضاییه در سند تحول قضایی عنوان و تاکید کرد: ادارات متولی مانند جهاد کشاورزی و ثبت اسناد باید تلاش کنند تا حدنگاری به عنوان یک موضوع مهم، رشد قابل توجهی در استان داشته و صدور سند مالکیت برای زمین های کشاورزی به شکل قابل قبولی انجام گیرد؛ ضمن اینکه باید از طریق رسانه های گروهی نیز در این خصوص فرهنگسازی شود.
رییس کل دادگستری استان مازندران تصریح کرد: مباحث مرتبط با کشاورزی و منابع طبیعی استان مازندران باید به شکل ملی در کشور دیده شود تا منابع و امکانات لازم به شکل متناسب به استان اختصاص یابد که این مهم باید از مدیران کشور مطالبه شود.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری مازندران نیز در این جلسه، توهین، سرقت، ضرب و جرح، تهدید و ایراد صدمه غیرعمد در تصادفات رانندگی را از جمله عناوین مهم اتهامی ثبت شده در واحدهای قضایی استان طی سال 1402 عنوان کرد و افزود: مطالبه خسارت دادرسی، گواهی حصر وراثت، مطالبه وجه، تامین دلیل و اعسار از پرداخت محکوم به نیز از جمله خواسته های مهم ورودی به محکام قضایی استان در سال گذشته بوده است.
حجت الاسلام والمسلمین سید مرتضی موسوی با اشاره به برنامه ها و اقدامات مهم معاونت پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان اظهار کرد: دفاتر حمایت از حقوق کودکان، زنان و خانواده در سال گذشته در 33 حوزه قضایی استان مازندران راه اندازی و ساماندهی شد و طی آن خدمات مشاوره حقوقی، روان شناختی و مددکاری به زنان و کودکان آسیب دیده صورت پذیرفت.
معاونت پیشگیری از وقوع جرم دادگستری مازندران با بیان اینکه در حال حاضر 86 مرکز مشاوره خانواده در استان مازندران فعال هستند، خاطرنشان کرد: در سال گذشته، بیش از 14 هزار پرونده طلاق به مراکز مذکور ارجاع شد که از این تعداد بیش از 12 هزار پرونده مورد بررسی قرار گرفته و دوهزار و 895 پرونده نیز منتهی به سازش شد.
حجت الاسلام والمسلمین موسوی همچنین با اشاره به توسعه کمی و کیفی مراکز ملاقات فرزندان طلاق (زندگانی خانواده) در استان افزود: در این راستا دو هزار و 343 پرونده ملاقات فرزند در سال گذشته به 22 مرکز زندگانی خانواده در سطح استان ارجاع شد.
وی برگزاری کارگاه های استانی ارتقای مهارت های ارتباطی زوجین مبتنی بر سبک زندگی اسلامی و استخراج ظرفیت ها و مشکلات شهری را از دیگر اقدامات معاونت پیشگیری از وقوع جرم دادگستری مازندران برشمرد و با اشاره به ساماندهی روابط حقوقی اشخاص در حوزه معاملات املاک و خودرو از طریق بازرسی های میدانی، خاطرنشان کرد: 26 دوره آموزشی تخصصی در 11 حوزه قضایی استان برای یک هزار و 328 نفر از مشاوران املاک و خودرو جهت دریافت پروانه تخصصی، در سال گذشته برگزار و برای 900 نفر از قبول شدگان پروانه تخصصی صادر شد.
معاون پیشگیری از وقوع جرم دادگستری مازندران همچنین، پیگیری و نظارت بر عملکرد دستگاه های اجرایی جهت رفع نقاط حادثه خیز و بروزرسانی بانک اطلاعات رانندگان پرخطر را مورد توجه قرار داد و گفت: 117 مورد نقطه حادثه خیز در استان به این معاونت گزارش شد که اقدامات لازم در راستای رفع 20 مورد از این نقاط صورت گرفت؛ برای 300 راننده پرخطر نیز طی دو مرحله با ارسال پیامک از سوی پلیس، تذکرات لازم داده شد.
حجت الاسلام والمسلمین موسوی خاطرنشان کرد: پیشگیری از جرایم و تخلفات انتخاباتی، تشکیل و راه اندازی گروه های سازش محله ای در مناطق حاشیه نشین و بافت های ناکارآمد و اجرای برنامه جامع پیشگیری از خشونت، از جمله دیگر اقدامات سال گذشته معاونت پیشگیری از وقوع جرم دادگستری مازندران در سال گذشته بوده است.
وی با اشاره به سامانه جامع ارتباط مردمی (سجام) نیز گفت: این سامانه در سال 1399 در استان مازندران راه اندازی شد و در این راستا تا پایان سال 1402، بیش از هفت هزار نفر دیده بان در سامانه سجام جذب شدند که طی این مدت حدود سه هزار مورد گزارش در مواردی مانند تغییر کاربری اراضی ملی و کشاورزی، فساد اداری، فرار مالیاتی، مواد مخدر و آلودگی های زیست محیطی به این سامانه واصل شده است.
گفتنی است در ادامه سایر اعضای شورای نیز نظرات خود را در خصوص موارد مطروحه در جلسه بیان کردند.
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "مقابله جدی با قطع درختان و قاچاق چوب در استان مازندران – خبرگزاری زندگانی | اخبار ایران و جهان" هستید؟ با کلیک بر روی اجتماعی، ممکن است در این موضوع، مطالب مرتبط دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "مقابله جدی با قطع درختان و قاچاق چوب در استان مازندران – خبرگزاری زندگانی | اخبار ایران و جهان"، کلیک کنید.