صحرایی: تکلیف تبدیل علم به ثروت یکی از تکلیف های مهم است
در آیین اختتامیه بیست وپنجمین جشنواره جوان خوارزمی؛
وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه تکلیف تبدیل علم به ثروت یکی از تکلیف های مهم است، گفت: زمینه معرفی برگزیدگان به جامعه صنعتی و شرکت های دانش بنیان را باید فراهم کنیم تا از علم خود استفاده کنند.
به گزارش خبرنگار گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری زندگانی، رضامراد صحرایی، وزیر آموزش و پرورش در آیین اختتامیه بیست و پنجمین جشنواره جوان خوارزمی (بخش دانش آموزی) که امروز بعدازظهر 15 اسفند در باشگاه دانش پژوهان جوان برگزار شد، اظهار کرد: جشنواره ها یک هدف مهم را دنبال می کنند و آن هم استعدادهای ویژه دانش آموزان است که دیده نمی شود و به تبع در این جشنواره ها کشف می شود.
وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه بیست و پنج دوره از این جشنواره در رشته های علوم پایه، علوم انسانی و فنی و مهندسی برگزار شده است، عنوان کرد: توجه دادن نوجوانان به ریشه های علم بسیار مهم است و در عصری زندگی می کنیم که به ریشه علوم توجه نمی شود؛ کسانی می توانند مولد علم باشند که با ریشه های علم آشنا شوند.
صحرایی با اشاره به معروفیت دنیای صفر و یک، تصریح کرد: این قانون در منطق ریاضی شناخته شده و به روابط انسانی راه پیدا کرده است.
وی با بیان اینکه کمتر نوجوانی از قانوان صفر خبر دارد، یادآور شد: آن ها باید بدانند چه کسی این قوانین را کشف کرده است و آن هم کار خوارزمی بوده است.
وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه در مرز دانش علم ورزی می کنیم، خاطرنشان کرد: اما علمی که با ریشه های خود مرتبط نشود، فقط دربارگی و علم است.
صحرایی با اشاره به اینکه بحث هویت فقط هویت اجتماعی و فرهنگی نیست، ادامه داد: آشنایی دانش آموزان با هویت ملی زمینه ساز تقویت این هویت برای آینده است.
وی با بیان اینکه علم جایگاه بسیار ویژه ای دارد، اظهار کرد: قدرت کشور را نه تنها با جمعیت کشور؛ بلکه با میران دانش آن می سنجند.
وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه علم قدرت آفرین است، یادآور شد: کشورهایی هستند که وسعتشان به اندازه یکی از شهرهای ما نیست؛ اما در علم حرفی برای گفتن دارند. علم را باید به ثروت تبدیل کنیم.
وی با بیان اینکه تکلیف تبدیل علم به ثروت یکی از تکلیف های مهم است، تصریح کرد: زمینه معرفی برگزیدگان به جامعه صنعتی و شرکت های دانش بنیان را باید فراهم کنیم تا از علم خود استفاده کنند.
وی با بیان اینکه در عصری به سر می بریم که رشته ای فکر کردن به علم نافع تبدیل نمی شود، خاطرنشان کرد: همه علوم ارتباطاتی با یکدیگر دارند و ترکیب رشته ها با یکدیگر و تولید گرایش هایی از دو یا چند رشته مهم است.
صحرایی ادامه داد: رشته ها باید به گونه ای ترکیب شود که گرایش های جدید خلق شود. همچنین علوم پیش از اینکه کهنه شوند، باید عمومی شوند و علم را باید با صراحت در کشور توسعه دهیم.
وزیر آموزش و پرورش درباره سلسله مراتب دانش، اظهار کرد: دانش آموزانی که در این جشنواره مصداق تجلی علم هستند باید پیش از علم ورزیدن با خلاقیت به کار بستن را تمرین کنند و درواقع، جشنواره باید خودش انتهای یک فرآیند باشد.
صحرایی با بیان اینکه فرصت شرکت در جشنواره برای همه فراهم نیست و باید این اتفاق به کشف استعداد پیوند بخورد، یادآور شد: باید جواب سوال دانش آموزان را بدهیم که زیست و فیزیک به چه دردی می خورد؟ کاربرد کتاب و نحوه تبدیل علم به منفعت برای دانش آموز بای به دغدغه مسیولان تبدیل شود، زیرا هیچ اتفاق خوبی رخ نخواهد داد، مگر اینکه به دست دانش آموزان محقق شود.
وی با بیان اینکه مدرسه ها مزرعه آینده کشور هستند، اظهارکرد: امسال با تاثیر 40 درصدی 7 استان که سهم بسیار کمی از صندلی های برتر دانشگاه ها داشتند، سهمشان بین 40 تا 70 درصد افزایش داشت و این همان عدالتی است که به دنبال آن هستیم.
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "صحرایی: تکلیف تبدیل علم به ثروت یکی از تکلیف های مهم است" هستید؟ با کلیک بر روی اجتماعی، آیا به دنبال موضوعات مشابهی هستید؟ برای کشف محتواهای بیشتر، از منوی جستجو استفاده کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "صحرایی: تکلیف تبدیل علم به ثروت یکی از تکلیف های مهم است"، کلیک کنید.