ظرفیت رشته هایی مانند جراحی قلب و عروق و کودکان کمتر از ۵۰ درصد تکمیل شده است

ظرفیت رشته‌هایی مانند جراحی قلب و عروق و کودکان کمتر از ۵۰ درصد تکمیل شده است

رییس مرکز پژوهش های مجلس با بیان اینکه ظرفیت رشته هایی مانند جراحی قلب و عروق و کودکان کمتر از ۵۰ درصد تکمیل شده است گفت: با توجه به اهمیت موضوع مرکز پژوهش ها آسیب شناسی نظام دوره دستیاری تخصص پزشکی در کشور را در دستورکار قرار داده است.

به گزارش زندگانی بابک نگاهداری در خصوص مشکلات پیش آمده برای نیروی دستیاری تخصص پزشکی با بیان اینکه نیروی انسانی از اساسی ترین نهاده های نظام های سلامت به شمار می رود گفت: برنامه ریزی به منظور تأمین کافی و با کیفیت نیروی انسانی در بخش سلامت مسئله ای مهم در تأمین سلامت جامعه و برقراری عدالت اجتماعی است.

وی با اشاره به اینکه در دهه های اخیر با گسترش دانشگاه های علوم پزشکی در کشور پیشرفت های مهمی در تربیت نیروی انسانی بخش سلامت انجام شده است عنوان کرد: کشور از وضعیتی که قبل از انقلاب با آن مواجه بودیم یعنی حضور پزشکان هندی و بنگلادشی امروزه نه تنها خودکفا شده بلکه پزشکان ایرانی در دسته بندی بهترین پزشکان در دنیا قرار دادند.   

رییس مرکز پژوهش های مجلس توضیح داد: در سال های اخیر به دلایلی نظیر رشد بیماری های غیرواگیر مواجه با بیماری های نوپدید افزایش جمعیت سالمند و تکنولوژی های پیشرفته و … تقاضای خدمات تخصصی از سوی مردم افزایش یافته و لذا تأمین تعداد کافی و با کیفیت پزشکان متخصص برای پاسخگویی به نیازهای درحال رشد اجتناب ناپذیر شده است. موضوعی که در اسناد و قوانین بالادستی مانند سیاست های کلی سلامت قانون برنامه هفتم توسعه قانون تشکیلات و وظایف وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی هم مورد تأکید قرار گرفته است.

وی تصریح کرد: با وجود تاکیدات قانونی و تلاش هایی که طی چند دهه اخیر در جهت تأمین نیروی متخصص در حوزه پزشکی صورت گرفته ولی آمارها حاکی از کاهش تمایل ورود به دوره های تخصصی پزشکی در کشور است به طوری که به طور متوسط در طی حدود پنج سال منتهی به سال ۱۴۰۲ حدود ۳۰ درصد از ظرفیت های اعلامی برای پذیرش دانشجو در رشته های تخصصی پزشکی خالی مانده که این وضعیت در رشته های اولویت دار مانند طب اورژانس پزشکی قانونی بیماری های عفونی و بیهوشی به مراتب بدتر و بعضاْ ظرفیت رشته هایی مانند جراحی قلب و عروق و کودکان کمتر از ۵۰ درصد تکمیل شده است.

نگاهداری خاطرنشان کرد: این شرایط ناشی از دلایلی است که در حوزه های مختلف از جمله رفاهی مالی حقوقی و شرایط آموزشی قابل دسته بندی است که این افراد هم قبل از ورود دانشجو به دوره تخصص مثل شرایط سختگیرانه و ابهامات مربوط به اخذ تعهد خدمت حین تحصیل در این دوره  مثل ساعات بالای حضور در مراکز آموزشی درمانی و همچنین پس از فارغ التحصیلی مسائلی همچون نظام پرداخت و جبران خدمت به عنوان یک پزشک متخصص با آنها مواجه هستند و از این حیث تمایل و انگیزه به ادامه تحصیل در دوره تخصص را برای پزشکان کاهش داده است.

رییس مرکز پژوهش پژوهش های مجلس در پایان تاکید کرد: با توجه به اهمیت موضوع مرکز پژوهش ها آسیب شناسی نظام دوره دستیاری تخصص پزشکی در کشور را در دستورکار قرار داده و ضمن احصاء چالش های مختلفی که در این خصوص وجود دارد راهکارهای لازم برای ارتقاء وضعیت موجود را در دست بررسی دارد. در همین راستا نیز هفته گذشته به درخواست این مرکز موضوع در دستور کارکمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی قرار گرفت و گزارشی در همین خصوص توسط دفتر مطالعات اجتماعی این مرکز به کمیسیون ارائه شد.

پایان خبر زندگانی

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "ظرفیت رشته هایی مانند جراحی قلب و عروق و کودکان کمتر از ۵۰ درصد تکمیل شده است" هستید؟ با کلیک بر روی پزشکی، ممکن است در این موضوع، مطالب مرتبط دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "ظرفیت رشته هایی مانند جراحی قلب و عروق و کودکان کمتر از ۵۰ درصد تکمیل شده است"، کلیک کنید.

نوشته های مشابه