زخم چیست؟
زخم چیست؟
زخم نوعی بیماری شایع می باشد که ممکن است در قسمت های مختلفی از بدن ایجاد شوند و در صورتی که درمان نشوند ممکن است عوارض شدید تری برای فرد به همراه داشته باشند. به بیان دیگر، زخم نوعی شکستگی در پوشش داخلی یک عضو و یا بافت می باشد و می توانند روی پوست و یا داخل بدن ( زخم های گوارشی) ایجاد شوند.

زمانی که پوشش محافظ شکسته می شود، زخم ایجاد می شود و در نهایت بافت زیرین آن در معرض دید قرار می گیرد و منجر به خونریزی و عفونت می شود. درمان زخم تازه بسیار اهمیت دارد و بسته به نوع زخم، درمان آن نیز متفات می باشد.
زخم ها به دلیل عوامل بیولوژیکی محیطی و سبک زندگی ایجاد می شوند. برخی عفونت ها، داروهای ضد التهابی، مصرف بیش از حد الکل و سیگار، بیماری های ژنتیکی و خود ایمنی و همچنین، سبک زندگی و تغذیه از جمله عواملی هستند که به وجود آمدن زخم را تشدید می کنند.
روش های درمان خانگی زخم
بسیاری از افراد برای درمان زخم تازه از روش های خانگی استفاده می کنند. در این بخش از مقاله برخی از روش های درمان خانگی زخم را با یکدیگر بررسی خواهیم کرد.
معرفی 6 روش درمان خانگی زخم:
1-اولین درمان خانگی زخم، استفاده از آب می باشد
استفاده از آب برای شستشوی زخم اولین روشی است که در صورت ایجاد زخم در خانه، بسیار اهمیت دارد. البته آب روش درمانی به شمار نمی آید ولی برای از بین رفتن آلودگی های و جلوگیری از ورود باکتری از ناحیه آسیب دیده، حتما محل زخم را زیر جریان آب سرد بگیرید و پس از آن، با یک پارچه تمیز و لطیف آن را ببندید.
2- از روغن نارگیل نیز می توانید در درمان خانگی زخم بهره ببرید
اگر زخم شما کوچک باشد و در خانه روغن نارگیل داشته باشید، می توانید برای درمان زخم تازه استفاده کنید. روغن نارگیل خاصیت ضدقارچی و ضدباکتریایی داشته و برای بهبود زخم و جراحات بسیار مفید است. این روغن همچنین، میزان التهاب را کاهش داده و محل زخم را مرطوب نگه می دارد.
برای این کار کافی ست، مقداری روغن نارگیل را روی زخم و نواحی اطراف آن بزنید و سپس آن را باندپیچی کنید تا رطوبت محفوظ بماند. روزی 2 تا 3 بار این کار را تکرار کنید تا زخم شما درمان شود.
3-برای درمان زخم تازه، از آلوئه ورا استفاده کنید
ژل آلوئه ورا برای درمان زخم بسیار مفید بوده و پوست شما را نرم کرده و با خاصیت ضد التهابی خود، شدت درد و ورم را نیز کاهش می دهد.
ژل آلوئه ورا را از برگ خارج کنید و آن را بر روی زخم و نواحی اطراف آن بمالید و صبر کنید تا ژل خشک شود. پس از 15 الی 20 دقیقه ژل را از محل زخم بردارید و آن را با آب نیم گرم بشوئید. تکرار این روش در طول روز می تواند بسیار در روند بهبود شما موثر باشد.
4-برای درمان خانگی زخم می توانید از سیب زمینی استفاده کنید
از آنجا که سیب زمینی فواید بسیار زیادی دارد، از بروز عفونت ها جلوگیری کرده و پوست را مرطوب نگه می دارد. سیب زمینی خرد شده را درون یک پارچه تمیز بریزید و آن را روی محل سوختگی یا زخم قرار دهید. پس از 4 الی 5 ساعت، محل زخم را با آب نیم گرم بشوئید.
5-برای درمان زخم تازه خود، عسل را امتحان کنید
عسل حاوی بیواکتیو هایی است که روند بهبود شما را سرعت می بخشد. برای درمان زخم تازه و کوچک می توانید عسل را روی باند و پارچه قرار دهید و زخم خود را ببندید و آن را روز بعد تعویض کنید.
6-یکی دیگر از روش های درمان خانگی زخم تازه، روغن درخت چای می باشد
روغن درخت چای خواص ضدعفونی، ضدباکتری، ضدقارچی و ضد ویروسی داشته و استفاده از آن بسیار راحت و ساده می باشد. برای استفاده از این روغن کافی است چند قطره از آن را روی محل زخم بریزید، صبر کنید و دوباره تکرار کنید. تا 5 بار در طول روز از روغن درخت چای استفاده کنید تا زخم شما به طور کامل درمان شود.
سوالات متداول در رابطه با درمان خانگی زخم
آیا گذاشتن زخم در معرض هوا بهتر است یا پوشاندن آن؟
پوشاندن زخم به ترمیم بهتر، جلوگیری از عفونت و کاهش درد کمک می کند.
استفاده از پماد آنتی بیوتیک چقدر ضروری است؟
در زخم های سطحی و غیربارز ممکن است نیاز نباشد، اما در برخی موارد با تجویز پزشک مفید است.
چه غذاهایی به ترمیم سریع تر زخم کمک می کنند؟
پروتئین، ویتامین C، روی (زینک) و مایعات کافی برای بهبود زخم مؤثر هستند.
آیا زخم باید خشک بماند یا مرطوب؟
محیط کمی مرطوب (نه خیس) به ترمیم بهتر زخم کمک می کند.
جمع بندی: هر آنچه در مورد زخم و درمان خانگی زخم خواندیم
درمان زخم تازه نیازمند اقدامات سریع، اصولی و بهداشتی است تا از عفونت جلوگیری شده و روند ترمیم به درستی طی شود. برخی از روش های خانگی نیز در درمان زخم موثر بوده و در صورت عدم دسترسی به پزشک و سطحی بودن زخم می توانید این روش ها را در خانه امتحان کنید. اما در صورتی که زخم نسبتاً عمیق باشد، شست و شوی صحیح، پانسمان مناسب و توجه به علائمی مانند قرمزی یا چرک را در نظر داشته باشید.
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "زخم چیست؟" هستید؟ با کلیک بر روی کسب و کار ایرانی, پزشکی، آیا به دنبال موضوعات مشابهی هستید؟ برای کشف محتواهای بیشتر، از منوی جستجو استفاده کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "زخم چیست؟"، کلیک کنید.