روش های طبیعی برای سم زدایی بدن
آفتاب نیوز :
در اکثر برنامه های سم زدایی توصیه می شود که مواد غذایی که برخی از افراد نسبت به آن ها حساس هستند مانند لبنیات، گلوتن، تخم مرغ، بادام زمینی و گوشت قرمز را حذف کنید. آن ها همچنین توصیه می کنند بیشتر سبزیجات ارگانیک، میوه، غلات کامل بدون گلوتن، آجیل، دانه ها و پروتیین بدون چربی مصرف کنید در برخی برنامه های دیگر نیز روزه داری را توصیه می کنند.
از آنجا که سموم به طور بالقوه برای سلامتی انسان خطرناک هستند، باید از طریق ادرار، مدفوع، تنفس یا عرق دفع شوند. توانایی هر فرد برای سم زدایی متفاوت است و تحت تاثیر محیط، رژیم غذایی، شیوه زندگی، وضعیت سلامتی و عوامل ژنتیکی قرار دارد.
این روز ها واژه سم زدایی زیاد به گوش مان می خورد و برخی ها از روش های «سم زدایی» یا «پاکسازی» بدن صحبت می کنند؛ این در حالیست که رژیم های سم زدایی اغلب اشتباه درک می شوند، به ویژه اینکه بدن انسان از بدو خلقت مجهز به سیستم سم زدایی است.
سم زدایی فرایندی است که بدن به طور شبانه روزی با استفاده از مواد مغذی مهم رژیم غذایی انجام می دهد. این فرآیندی است که سموم را دگرگون می کند تا بتوانند از بدن خارج شوند.
این سموم به دو دسته اصلی تقسیم می شوند. دسته اول سمومی که در طول متابولیسم منظم در بدن ساخته می شوند و دسته دوم، سمومی که از خارج بدن تولید می شوند و با خوردن، آشامیدن، تنفس یا جذب از طریق پوست در بدن ایجاد می شوند.
سموم تولید شده در بدن شامل اسید لاکتیک، اوره و مواد زاید میکروب های موجود در روده است. سموم خارجی ممکن است شامل آفت کش ها، جیوه در غذا های دریایی، سرب ناشی از اگزوز خودرو و آلودگی هوا، مواد شیمیایی موجود در محصولات تنباکو و مواد مخدر یا الکل و … باشد. از آنجا که سموم به طور بالقوه برای سلامتی انسان خطرناک هستند، باید از طریق ادرار، مدفوع، تنفس یا عرق دفع شوند.
توانایی هر فرد برای سم زدایی متفاوت است و تحت تاثیر محیط، رژیم غذایی، شیوه زندگی، وضعیت سلامتی و عوامل ژنتیکی قرار دارد و این نشان می دهد که برخی افراد ممکن است بیش از دیگران به سم زدایی نیاز داشته باشند.
اما اگر میزان سمومی که فرد در معرض آن قرار می گیرد از توانایی بدن او برای دفع آن ها بیشتر باشد، ممکن است سموم در سلول های چربی، بافت نرم و استخوان ذخیره شوند و بر سلامتی تاثیر منفی بگذارد و همین نیز دلیل استفاده از شیوه هایی است که از قابلیت سم زدایی بدن پشتیبانی می کند.
در اکثر برنامه های سم زدایی توصیه می شود که مواد غذایی که برخی از افراد نسبت به آن ها حساس هستند مانند لبنیات، گلوتن، تخم مرغ، بادام زمینی و گوشت قرمز را حذف کنید. آن ها همچنین توصیه می کنند بیشتر سبزیجات ارگانیک، میوه، غلات کامل بدون گلوتن، آجیل، دانه ها و پروتیین بدون چربی مصرف کنید در برخی برنامه های دیگر نیز روزه داری را توصیه می کنند.
در مجموع بسیاری از افراد بدون تخصص و دانش ادعا می کنند که متخصص سم زدایی هستند و این در حالیست که فعلا تحقیقات کافی برای حمایت استفاده از آن وجود ندارد.
علاوه بر آن برنامه های سم زدایی می تواند بسیار متفاوت باشد و ممکن است برای برخی افراد مانند افرادی که درگیر مشکلاتی همچون اختلال خوردن هستند، افرادی که چندین دارو مصرف می کنند و زنان باردار یا شیرده خطراتی را به همراه داشته باشد.
چگونه به صورت طبیعی بدن را سم زدایی کنیم؟
بنا بر اعلام دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، سم زدایی نیازی به یک برنامه دقیق ندارد، اما برخی کار ها می تواند به سم زدایی طبیعی بدن کمک کند. از جمله این روش ها نوشیدن آب به اندازه کافی است.
همچنین مصرف روزانه 5 تا 9 واحد میوه و سبزیجات طی روز می تواند قدم مثبتی در این زمینه باشد. هر روز به اندازه کافی فیبر از سبزیجات، میوه ها، آجیل، دانه ها و غلات کامل دریافت کنید تا به نظم روده کمک کنید.
مصرف مقادیر کافی پروتیین بدون چربی برای حفظ سطح مطلوب گلوتاتیون، آنزیم اصلی سم زدایی بدن ضروری است. نکته مهم این است که در صورت تمایل به مصرف مولتی ویتامین مینرال برای پر کردن هرگونه شکاف در رژیم غذایی سالم، با ارایه دهنده مراقبت های بهداشتی (مراقبین سلامت) یا متخصص تغذیه خود مشورت کنید. همچنین از غذا های تخمیر شده مانند کفیر و ماست برای کمک به سلامت روده استفاده کنید.
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "روش های طبیعی برای سم زدایی بدن" هستید؟ با کلیک بر روی پزشکی، اگر به دنبال مطالب جالب و آموزنده هستید، ممکن است در این موضوع، مطالب مفید دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "روش های طبیعی برای سم زدایی بدن"، کلیک کنید.