تراکتور زیر تیغ نقد یا پشت دیوار توهم؟/ از اصفهان تا تبریز؛ جغرافیا بهانه است

تراکتور زیر تیغ نقد یا پشت دیوار توهم؟/ از اصفهان تا تبریز؛ جغرافیا بهانه است

زندگانی/اصفهان موضع گیری ها و انتقادات به تیم فوتبال تراکتور تبریز حتی پس از قهرمانی به شهرستانی بودن آن ها ارتباطی ندارد و برخلاف صحبت های سرپرست تی تی ها به نظر می رسد ریشه را باید در جای دیگری جست وجو کرد. 

تیم فوتبال تراکتور تبریز در بیست وچهارمین دوره رقابت های لیگ برتر فوتبال مردان باشگاه های ایران موسوم به جام خلیج فارس بالاخره موفق شد به طلسم و ناکامی ها پایان دهد و دو هفته مانده به پایان فصل برای نخستین بار در تاریخ به قهرمانی لیگ برتر دست پیدا کند و در هفته پایانی می تواند جشن واقعی قهرمانی را در جنوب ایران برپا کند. 

در روزهایی که رقابت برای قهرمانی به اوج رسیده بود صحبت های مدیر تیم فوتبال تراکتور تبریز درباره «هجمه ها علیه یک تیم شهرستانی» بار دیگر بحث عدالت در فوتبال ایران را داغ کرد اما آیا دلیل انتقادها به تراکتور غیردولتی بودن یا شهرستانی بودن این تیم است؟ خداداد عزیزی مدیر تیم فوتبال تراکتور تبریز مدعی شده بود «چون تراکتور تیم شهرستانی است نمی خواهند قهرمان شود و با این تیم زاویه دارند».

سپاهان به عنوان اولین تیم شهرستانی قهرمان لیگ برتر نه تنها هیچ گاه مورد هجمه واقع نشد بلکه بسیاری آن را به عنوان الگویی برای خصوصی سازی مدیریت حرفه ای و ثبات فنی تحسین کردند. پنج قهرمانی لیگ برتر چهار قهرمانی جام حذفی و یک نایب قهرمانی در لیگ قهرمانان آسیا نشان می داد سپاهان سال هاست با عملکرد ساختار و توسعه زیرساختی خودش را در دل فوتبال ایران جا انداخته است؛ بدون آن که کسی به آن ها اتهام و هجمه وارد کند. دلیل این تفاوت برخوردها چیست؟ پاسخ را باید در درون باشگاه ها جست وجو کرد نه در جغرافیای آن ها.

تراکتور تبریز در این سال ها از نظر هواداری به درستی یکی از قطب های فوتبال ایران شده است اما در کنار آن گاهی رفتارها از سوی برخی هواداران مدیران و حتی بازیکنان موجب ایجاد برخی حواشی شده است.

اگر مسئله «شهرستانی بودن» بود پس چرا استقلال خوزستان در فصل ۹۵-۱۳۹۴ با بودجه ای اندک و تیمی متعهد قهرمان شد و نه تنها هجمه ای ندید بلکه ستایش هم شد؟ فولاد خوزستان نیز با جوان گرایی و مدیریت منطقی دو بار قهرمان شد بدون آن که رسانه ها به او حمله کنند. واقعیت این است که فضا برای موفقیت تیم های شهرستانی در فوتبال ایران وجود دارد؛ به شرط آن که این موفقیت بر پایه ساختار و احترام به قواعد حرفه ای باشد.

محمدعلی احمدی بازیکن اسبق فوتبال که سابقه قهرمانی در لیگ برتر با سپاهان اصفهان را دارد در گفت وگو با زندگانی درخصوص صحبت های خداداد عزیزی اظهار می کند: در ادوار لیگ برتر تیم های سپاهان فولاد و استقلال خوزستان و چندین تیم دیگر که شهرستانی خطاب می شوند بارها به قهرمانی رسیده اند و هیچ حاشیه ای برای آن ها در راه قهرمانی و پس از آن به وجود نیامد. اینکه خداداد عزیزی می گوید حواشی و موضع گرفتن همه علیه تراکتور و قهرمانی اش به خاطر شهرستانی بودن این تیم است را قبول ندارم. آقای عزیزی با این صحبت ها فقط فرافکنی و فرار رو به جلو می کند.

وی می افزاید: تراکتوری ها از مدت ها قبل با چنین ادعاهایی قصد داشتند در صورت ناکامی در قهرمانی بهانه اش را جور کرده باشند و اگر هم قهرمان شدند قدرتمند بودن را علت آن بدانند و به نظرم این نوع موضع گیری و صحبت ها اصلاً جالب نیست.

مدافع اسبق سپاهان و ذوب آهن بیان می کند: به هرحال تراکتور حواشی زیادی داشته که مقداری از آن هم به شخص خداداد عزیزی برمی گردد؛ چرا که تا قبل از حضور وی به عنوان مدیر در تیم فوتبال تراکتور حواشی به این اندازه زیاد نبود و هرچه که بوده تراکتور قهرمان شده و دیگر جای گلایه ای از سوی تراکتوری ها وجود ندارد. فدراسیون فوتبال تبعیض هایی قائل شد و باشگاه تراکتور مانع از صدور این رأی شد. 

احمدی یادآور می شود: تراکتور از لحاظ فنی تیم خیلی خوبی بود و یارگیری مناسبی هم در ابتدای فصل انجام داده بودند که پوشش نقاط ضعف فصول گذشته منجر به این عملکرد شد. اصل حواشی پیرامون تراکتور به پرونده علیرضا بیرانوند برمی گردد که البته فدراسیون فوتبال در این زمینه مقصر بود که حکم کمیته انضباطی را اعلام نکرد و اذهان عمومی را نسبت به تراکتور تحت تأثیر قرار داد تا همه تصور کنند فدراسیون علاقه مند به قهرمانی تراکتور است.

وی می گوید: حکم انضباطی علیرضا بیرانوند که یکی از مهره های اصلی تراکتور است خیلی قبل تر باید صادر می شد که قطعاً محرومیت انضباطی و محکومیت مالی به دنبال داشت اما این اتفاق نیفتاد تا به مهم ترین دلیل برای زیر سوال بردن قهرمانی تراکتور تبدیل شود و به مذاق فوتبالی ها خوش نیامد. شاید اگر بیرانوند محروم می شد تراکتور هم قهرمان نمی شد.

پیشکسوت و ملی پوش اسبق فوتبال ایران خاطرنشان می کند: فکر می کنم اعلام نشدن رأی پرونده علیرضا بیرانوند و باشگاه پرسپولیس لکه تاریکی در تاریخ کمیته انضباطی فدراسیون فوتبال به ثبت برسد. امسال با تراکتور خیلی زیاد مدارا شد و حق سایر تیم ها به گونه ای با این اتفاقات ضایع شد. این در شرایطی است که هر زمان پرونده ای از سایر باشگاه ها به عنوان نمونه سپاهان به کمیته انضباطی برسد به شب نرسیده برای آن رأی صادر می کنند؛ وگرنه هیچ گاه در ادوار لیگ برتر جامعه فوتبال با قهرمانی تیمی به غیر از پایتخت نشینان این گونه واکنش نشان نداده بود.

به گزارش زندگانی در نهایت فوتبال تنها با کسب جام معنا نمی یابد. اگر تیمی در مسیر قهرمانی اخلاق رفتار حرفه ای و ساختار درست را رعایت کند حتی رقیبانش هم به آن ها احترام می گذارند. 

پایان خبر زندگانی 

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "تراکتور زیر تیغ نقد یا پشت دیوار توهم؟/ از اصفهان تا تبریز؛ جغرافیا بهانه است" هستید؟ با کلیک بر روی استان ها، ممکن است در این موضوع، مطالب مرتبط دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "تراکتور زیر تیغ نقد یا پشت دیوار توهم؟/ از اصفهان تا تبریز؛ جغرافیا بهانه است"، کلیک کنید.