«اَبرَش»؛ از سوادکوه تا یونان

زندگانی/مازندران نخستین اکران مستند «ابرش» در قایمشهر برگزار شد.

«اَبرَش»؛ از سوادکوه تا یونان

فیلم مستند «ابرش» در شهر تسالونیکی یونان به کارگردانی سورن رضایی و تهیه کنندگی ناصر افشاری در اولین اکران بین المللی خود به جشنواره Reflection of disability in art یونان راه یافت.

سورن رضایی اصالتا اهل سوادکوه است و در شهرستان قایم شهر زندگی می کند. وی که تحصیلات دانشگاهی خود را در مقطع لیسانس در رشته عمران به اتمام رسانده، به دلیل علاقه ای که از نوجوانی به سینما داشت، تخصص هایی هم در این رشته کسب کرده و «ابرش» نخستین فیلم تخصصی و حرفه ای ساخته ی این هنرمند مازندرانی است.

 سورن رضایی دوشنبه شب (21 اسفند) در اکران خصوصی که در سالن حر سینما ارشاد قایمشهر برگزار کرد، در گفت وگو با زندگانی با اشاره به این که این فیلم با روایت، اصالت مازندران را روی صحنه می برد؛ اظهار کرد: پنجمین دوره این جشنواره امسال از سوم دسامبر به مدت 7 روز در شهر تسالونیکی یونان با حضور مستندسازان بیش از 30 کشور برگزار خواهد شد. این فیلم غیر از این جشنواره در دانشگاه این شهر نیز به نمایش درخواهد آمد.

وی با اشاره به محتوای فیلم گفت:«ابرش» درباره زندگی پیرمرد نابینایی به نام «عمو رشید» و اسب باوفایش «ابرش» است که در روستای «بزیلش» از توابع سوادکوه در دامنه کوه با خانواده اش زندگی می کند.

این کارگردان ادامه داد: یک هزار فیلم از 30 کشور به جشنواره ارسال شد و فیلم ما پس از بررسی های مختلف اجازه اکران پیدا کرد و برگزیده شد.

رضایی ادامه داد: برنامه کاری بعدی، فیلمی درباره محیط زیست است که در حال پیش تولید فیلم هستیم.

وی گفت: تیم ما عمدتاً از تهران است چرا که در سطح مازندران مدیر پخش های در سطح بین المللی کم داریم یا نداریم و یا من اطلاعی در این باره ندارم و برای حضور در جشنواره تخصصی مدیران پخش نقش کلیدی را ایفا می کنند، به طوری که برخی همکاران ما صرفا به مدیر پخش ها هزینه پرداخت کردند اما در جشنواره درست شرکت داده نشدند.

«اَبرَش»؛ از سوادکوه تا یونان

 وی با اشاره به هزینه های فیلم گفت: سه سال پیش بجز هزینه هایی که تهیه کننده پرداخت کرد، خودم بیش از 200 میلیون تومان هزینه پرداخت کردم؛ تفاوت تصویربرداری حرفه ای و صدابرداری خوب که نیازمند تجهیزات مناسب و حرفه ای است که فیلم را در حد جشنواره بین المللی بالا ببرد، بسیار حایز اهمیت است. به طوری که در سکانسی که 6 روز برای آن وقت گذاشته شد و به طول انجامید چرخش دو اسب مادر و فرزند در دامنه تپه در 3 سال پیش 20 میلیون تومان هزینه برداشت.

 این کارگردان قایمشهری گفت: جشنواره بعدی بعد از عید امسال خواهد بود که با مدیر پخش هماهنگ کردیم که در جشنواره کوانگ چین و ترکیه شرکت پیدا کند و امیدواریم در آنجا نیز رتبه کسب کنیم.

رضایی در گلایه ای گفت: متاسفانه در اکران این فیلم در جشنواره یونان به دلیل مشکلات خاص و مشکلات مالی نتوانستیم حضور پیدا کنیم و هیچ اسپانسری در بخش خصوصی یا دولتی نتوانستیم پیدا کنیم که هزینه های ما را تقبل کند که به جشنواره یونان برویم فقط به صورت ویدیو کنفرانسی در اکران حضور پیدا کردیم.

وی جای پدر خود و همسر عمو رشید در این مراسم را خالی دانست و گفت: مسیر زندگی من از ابرش شروع می شود، ابرش دغدغه شخصی من بود و صرفا فیلم نبود؛ سبک زندگی که به نابودی سپرده می شود و بخش کوچکی از زندگی اصیل را در ابرش شاهدیم. سختی های زیادی کشیدیم تا ابرش به اکران برسد.

«اَبرَش»؛ از سوادکوه تا یونان

این کارگردان افزود: من و عمو رشید هر دو از طایفه خنار هستیم. امید دارم روزی بیاید دغدغه عمو رشیدها معیشت روزانه نباشد.

رضایی ادامه داد: باور داشتم که ابرش می تواند حرفی برای گفتن داشته باشد و بعد 3 سال قولی که به مادرم دادم، محقق شد.

این کارگردان فیلم مستند یادآور شد: امیدوارم به هنر و اصالت بیشتر توجه شود و آنچه در حق نام سوادکوه است محقق شود و تاکنون به این صورت پرداخته نشده است.

 وی به عوامل فیلم اشاره کرد و گفت: عوامل فیلم عبارتند از تهیه کننده: ناصر افشاری، انتخاب موضوع و کارگردان: سورن رضایی، طرح فیلمنامه، مشاور کارگردان و تدوین: ناصر پویش، تصویربردار: معین نجاری، صدابردار: امید کریم، صداگذار: پویا ناصری، میکس نهایی: عرفان ابراهیمی، موسیقی متن: دانیال امینی، موسیقی تیتراژ پایانی: زنده یاد استاد نظام شکارچیان، اصلاح رنگ و نور: هانی سلیمانی، ترجمه زیرنویس انگلیسی: مجتبی احمدخان، ترجمه زیرنویس فارسی: سورن رضایی، دستیار تدوین: نیما نوذری، دستیار تصویربردار: امیرحسین صابری، دستیار صدابردار: سعید رضایی، ضبط موسیقی: استودیو علی شکری، طراح پوستر: محمد شیخی، پشتیبانی فنی: استودیو 35 میلیمتری.

پخش فیلم: موسسه بین المللی هنر هفتم، با حضور: عمو رشید (حسینعلی آقاجانی)، همسر عمورشید(گل بوته یونسی)، پسر عمورشید (علی آقاجانی)، دامدار(سعید آقاجانی)، محیط بان(علی اکبر ایمانی)، محیط بانان( عارف محمدی، الیاس رضایی، علی مستعد، رضا مشکی و حمل ونقل: حسن آقاجانی و رضا رضایی هستند.

پایان خبر زندگانی

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "«اَبرَش»؛ از سوادکوه تا یونان" هستید؟ با کلیک بر روی استان ها، آیا به دنبال موضوعات مشابهی هستید؟ برای کشف محتواهای بیشتر، از منوی جستجو استفاده کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "«اَبرَش»؛ از سوادکوه تا یونان"، کلیک کنید.

نوشته های مشابه