اوکراین به دنبال صلح یا اسلحه؟!
«ولودیمیر زلنسکی» رییس جمهور اوکراین، از رهبران جهان خواست در نشست صلح جهانی که قرار است از 15 ژوین در سوییس آغاز شود شرکت کنند، اما چین از عدم حضور در این نشست خبر داده و منابع خبری نیز اعلام کردند که احتمالا جو بایدن نیز در نشست صلح سوییس شرکت نمی کند.
به گزارش زندگانی، نورنیوز نوشت؛ نشست موسوم به «صلح سوییس» در شرایطی برگزار می شود که روسیه به عنوان یک سوی جنگ، در این اجلاس حضور ندارد؛ این در حالی است که به اعتقاد ناظران، قاعده اصلی و اساسی هر نشستی با این فلسفه و ماهیت ذاتی، این است که طرفین منازعه حضور داشته و دیدگاه ها و نظرات خود را مطرح و در نهایت میانجی گران با رایزنی میان طرفین درگیری زمینه پایان منازعات را فراهم کنند. بر این اساس بسیاری از ناظران و کارشناسان اعلام کرده اند نشست صلح بدون روسیه هیچ معنا و مفهمومی ندارد.
«ولادیمیر پوتین»، رییس جمهور روسیه در واکنش به این کنفرانس گفت: «روند صلح بدون روسیه نمی تواند اتفاق بیفتد». این در حالی است که پیش از او، «سرگیی لاوروف»، وزیر خارجه روسیه با تاکید بر اینکه کنفرانس صلح اوکراین به میزبانی سوییس یک تقلید مسخره و بی معنی از یک کنفرانس واقعی با مذاکرات جدی و تاثیرگذار است، عنوان کرده بود: «هیچ یک از سیاستمداران کشورهای غربی و اوکراین برای مذاکره جدی با روسیه آماده نیستند».
«دیمیتری مدودف»، معاون شورای امنیت ملی روسیه نیز با اشاره به دعوت نشدن مسکو به نشست صلح اوکراین در سوییس، گفت: این نشست «بی معنی» نتیجه ای در پی نخواهد داشت.
تناقض دیگر نام این نشست با ماهیت آن، این است که « ولودیمیر زلنسکی» رییس جمهور اوکراین فرمانی را امضا کرده که این کشور را از هرگونه مذاکرات صلح با روسیه تا زمانی که «ولادیمیر پوتین» عهده دار سمت ریاست جمهوری این کشور باشد، منع می سازد که با توجه به انتخاب مجدد پوتین به ریاست جمهوری تا 6 سال عملا اوکراین در مسیر صلح قرار نمی گیرد.
نکته قابل تامل دیگر رویکرد اوکراین در رد طرح های متعدد و متفاوت همچنین راهکارهای سیاسی برای پایان جنگ است. از جمله توافقنامه تجاری استانبول میان اوکراین و روسیه که با میانجی گری ترکیه و سازمان ملل منعقد شده بود، اما نه تنها به راهکار سیاسی ختم نشد، بلکه اوکراین به تعهدات خود ذیل همان پیمان نیز عمل نکرد و توافقنامه بدون هیچ نتیجه ای منقضی شد.
پکن نیز یک طرح 12 ماده ای برای پایان جنگ اوکراین ارایه داده بود که به اذعان همگان طرحی میانه بدون جهت گیری خاص بود که می توانست زمینه ساز صلحی موثر و پایدار شود؛ حال آنکه اوکرین، اروپا، آمریکا و ناتو با ادعای اینکه چین نمی تواند هم با روسیه رابطه داشته باشد و هم طرح صلح ارایه دهد، این طرح را مردود دانسته و عملا مانع از تحقق صلح شدند. برزیل نیز پس از آن طرح صلحی ارایه داد که بار دیگر غرب با آن مخالفت کرد و به گزینه ادامه جنگ رای داد.
نگاهی بر سوابق چنین نشست هایی نشان می دهد این جلسات بر خلاف عنوان شان، راهی برای تامین مالی و تسلیحاتی برای ادامه جنگ یا مشارکت سیاسی کشورهای دیگر در درگیری هستند. شعار معروف امریکایی های حامی اوکراین این است که «برای صلح، باید جنگید» و حال باید دید آیا این تیوری بر فضای اجلاس حاکم خواهد شد؟
پایان خبر زندگانی
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "اوکراین به دنبال صلح یا اسلحه؟!" هستید؟ با کلیک بر روی عمومی، به دنبال مطالب مرتبط با این موضوع هستید؟ با کلیک بر روی دسته بندی های مرتبط، محتواهای دیگری را کشف کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "اوکراین به دنبال صلح یا اسلحه؟!"، کلیک کنید.