از آخرین وضعیت رفع فیلترینگ تا رمز تحقق دولت الکترونیک

از آخرین وضعیت رفع فیلترینگ تا رمز تحقق دولت الکترونیک

ادامه رفع محدودیت دسترسی به سکوهای خارجی اجرای پروژه جی نف کلید اصلی تحقق دولت الکترونیکی و مقابله با ۱۰۱ هزار و ۷۲۰ حمله سایبری در زمستان سال گذشته برخی از مهم ترین خبرهایی بودند که هفته گذشته در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات منتشر شد. 

به گزارش زندگانی هفته پایانی فروردین ماه در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات با خبری از سوی وزارت ارتباطات در زمینه اعلام آخرین وضعیت اتصال روستا به اینترنت آغاز شد. بر این اساس از ابتدای دولت چهاردهم تاکنون با راه اندازی ۱۰۲۴ سایت ارتباطی جدید ۱۲۱۱ روستای بالای ۲۰ خانوار به اینترنت پرسرعت و پایدار متصل شده اند.     

این روستاها با سرمایه گذاری ۴۱ هزار میلیارد ریالی از محل اعتبارات طرح خدمات عمومی اجباری (USO) وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات تحت پوشش شبکه ارتباطی قرار گرفته اند و به این ترتیب از ابتدای دولت چهاردهم ۴۳۰ هزار و ۱۳۵ نفر از روستاییان به اینترنت پرسرعت دسترسی پیدا کرده اند.       

در این هفته همچنین آیین امضای تفاهم نامه همکاری میان صندوق توسعه ملی و وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات روز شنبه با حضور ستار هاشمی- وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات – و مهدی غضنفری – رئیس هیأت عامل صندوق توسعه ملی- در محل صندوق برگزار شد. این تفاهم نامه با هدف توسعه زیست بوم هوش مصنوعی تقویت سرمایه گذاری در حوزه فناوری های نو ایجاد سازوکارهای تأمین مالی پایدار و گسترش مشارکت بخش خصوصی در اقتصاد دیجیتال کشور امضا شده است.   

وزیر ارتباطات در این جلسه اعلام کرد:  از نگاه ما دو عامل کلیدی می توانند زمینه رشد اقتصادی کشور را فراهم کنند؛ سرمایه گذاری و بهره برداری مؤثر. بهره برداری نه فقط به معنای استفاده از منابع بلکه با به کارگیری فناوری های نوین در حوزه هایی مانند نفت و گاز می تواند تا ۱۵ تا ۲۰ درصد بهره وری را افزایش دهد و بیش از ۱۵ درصد صرفه جویی انرژی به دنبال داشته باشد.

هوشمندسازی پست حرکت به سمت توسعه مستمر

هوشمندسازی پست حرکت به سمت توسعه مستمر از دیگر خبرهایی بود که در این هفته منتشر شد.  توسعه اقتصاد دیجیتال ظرفیت های جدیدی را برای پست ایجاد کرده تا به عنوان بازویی توانمند در اقتصاد دیجیتال نقش آفرین باشد.    

محمد احمدی – معاون وزیر ارتباطات و مدیرعامل شرکت ملی پست ایران – در این زمینه گفته است که در جایی که ظرفیت برای حرکت به سمت هوشمندسازی وجود داشته باشد چرخه توسعه مستمر شکل خواهد گرفت.  پست نگاهی رقابت گرایانه ندارد؛ چون نیازهای بسیاری به پست وجود دارد.    

وی گفت: اپراتورهای رسمی ضمن هم افزایی با پست به موفقیت می رسند؛ همچنین رقابت مؤثر در حوزه فناوری باید موجود باشد. حجم ترافیک محصولات پستی با گستردگی سطح دسترسی روبرو است و این مهم با اقدامات و فعالیت ها در سایر اپراتورها قابل قیاس نیست و ازاین رو مردم خدمت بهینه تری از پست دریافت خواهند کرد.     

البته در هفته ای که گذشت رئیس مرکز ملی فضای مجازی بر لزوم شتاب در تولید محتوای بومی کشور تأکید کرد. رئیس مرکز ملی فضای مجازی کشور در دیدار با استاندار اردبیل تأکید کرد باید با استفاده از ظرفیت های موجود در کشور و استان های مختلف روند تولید محتوای بومی در کشور شتاب بگیرد و قطعا استان اردبیل با توجه به جوانان فعال و ظرفیت های بسیار خوبی که دارد می تواند در این زمینه پیشرو باشد.  همچنین در این جلسه مقرر شد به دلیل جایگاه ویژه تاریخی و فرهنگی استان اردبیل  بهره مندی حداکثری از ظرفیت های استانی به تولیدات محتوای بومی  و نیازهای نسل جوان را مورد توجه قرار گیرد.

در راستای توسعه فناوری های نوین و تحقق اهداف برنامه هفتم پیشرفت تفاهم نامه همکاری میان شرکت خدمات هوایی پست و مخابرات پیام و پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات به امضا رسید؛ راه اندازی شهر سایبری در منطقه ویژه اقتصادی و فرودگاه بین المللی پیام از جمله مهمترین محورهای این تفاهم نامه است.

 حسن حسنلو -مشاور وزیر رئیس هیأت مدیره و مدیر عامل شرکت خدمات هوایی پست و مخابرات (پیام) – یکی از اولویت های اصلی  در این دوره را تمرکز بر توسعه فناوری های نوین در منطقه دانست که با تأکید وزیر ارتباطات این موضوع در دستور کار پیام قرار گرفته و به صورت جدی پیگیری می شود.

اجرای پروژه جی نف کلید اصلی تحقق دولت الکترونیکی

با نزدیک شدن به پایان هفته  رئیس جمهور به منظور بررسی آخرین اقدامات وزارت ارتباطات و فن آوری اطلاعات به صورت سرزده در این وزارتخانه حضور یافت. سیدستار هاشمی- وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات– در سومین حضور  مسعود پزشکیان رئیس جمهوری در وزارت ارتباطات از ابتدای دولت چهاردهم «جی نف» (GNAF) را پروژه مهم و اولویت دار در دولت عنوان و تصریح کرد: راهبری و توسعه بسترها و زیرساخت های اجرای این پروژه به صورت مستقیم به وزارت ارتباطات مربوط است.   

وی نیاز به همگرایی دستگاه های مختلف برای اجرای پروژه «جی نف» را بسیار با اهمیت توصیف کرد و گفته است دستگاه های مختلف کارهای موازی در طراحی نقشه کار انجام داده اند که به تطبیق این نقشه ها نیاز هست. به دلیل تغییرات دائمی زمین به روزرسانی مستمر اطلاعات ضروری است و باید سایر دستگاه ها نیز پای کار باشند.  

رئیس جمهور در این نشست با قدردانی از اقدامات انجام شده در وزارت ارتباطات پیرامون این پروژه روند فعلی را کند ارزیابی و گفت: زحمات صورت گرفته قابل تقدیر است اما زمان بندی یک سال و نیمه برای پیاده سازی این طرح بسیار طولانی بوده و تحقق اهداف دولت را با چالش مواجه خواهد ساخت.   

پزشکیان همچنین هشدار داد: هر دستگاه اجرایی که در ارائه اطلاعات مورد نیاز این پروژه همکاری نکند مورد بازخواست قرار خواهد گرفت و در صورت لزوم با آن برخورد خواهد شد. در صورت نیاز به اصلاح قوانین یا تدوین آیین نامه های جدید دولت آمادگی کامل برای اقدام دارد.  

ادامه رفع محدودیت دسترسی به سکوهای خارجی

با گذشت سه ماه از رفع فیلتر دو پلتفرم واتس اپ و گوگل پلی و انتظار کاربران برای تعیین و تکلیف رفع فیلتر سایر سکوها سید ستار هاشمی- وزیر ارتباطات وفناوری اطلاعات –در حاشیه جلسه هیئت دولت در جمع خبرنگاران درباره این موضوع  گفت همانطور که رییس جمهور و دولت قبل تر در بحث دسترسی به سکوهای بین المللی وعده داده بود امسال گام های دیگری برداشته می شود.

وی ادامه داد: دولت چهاردهم طبق فرآیند تعریف شده از طریق اجماع و همگرایی بین نگاه های مختلف همچنان به مذاکراتش برای رفع محدودیت ها ادامه می دهد و حتما به وعده هایش عمل می کند.

در پایان هفته شرکت ارتباطات زیرساخت گزارش تحلیلی و آماری زمستان ۱۴۰۳ از حملات منع خدمت توزیع شده DDOS علیه زیرساخت های کشوررا منتشر کرد که در آن اعلام شده با ۱۰۱ هزار و ۷۲۰ حمله در زمستان امسال مقابله شده است. براین اساس 

۱۰۱ هزار و ۷۲۰ حمله در زمستان امسال مقابله شده است و بیش از ۸۲.۱۲ درصد از حملات در راستای محروم سازی از خدمات مورد نیاز مردم بوده که با تلاش متخصصان کشور با موفقیت رفع شده است و میانگین حملات روزانه ۱۱۳۰ حمله در زمستان ۱۴۰۳ بوده است.

همچنین میانگین مدت زمان حملات ۵ دقیقه و ۱۸ ثانیه گزارش شده که از هر ۱۰۰ حمله ۴۷ حمله از طریق شبکه دستگاه های آلوده صورت گرفته است و از هر ۱۰۰ حمله ۱۱ حمله با ظرفیتی بیش از۱۰گیگا بیت بر ثانیه انجام شده است.

پایان خبر زندگانی

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "از آخرین وضعیت رفع فیلترینگ تا رمز تحقق دولت الکترونیک" هستید؟ با کلیک بر روی اقتصادی، آیا به دنبال موضوعات مشابهی هستید؟ برای کشف محتواهای بیشتر، از منوی جستجو استفاده کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "از آخرین وضعیت رفع فیلترینگ تا رمز تحقق دولت الکترونیک"، کلیک کنید.