نگاهی به دستاوردها و چشم انداز آینده شورای عالی انقلاب فرهنگی: از ایجاد هیئت های اندیشه ورز تا نقش مردم
رئیس حوزه ریاست شورای عالی انقلاب فرهنگی در گفتگویی به دستاوردها و چشم انداز آینده شورای عالی انقلاب فرهنگی پرداخت و بر اولویت های این شورا تاکید کرد.
وی افزود: ممکن است در نگاه عمومی با وجود برخی معضلات و چالش ها این تصور وجود داشته باشد که کار خاصی انجام نشده اما این نگاه نادرستی است. اگر دقیق تر نگاه کنیم می بینیم وضعیت در بسیاری از حوزه ها بهبود یافته است. برای مثال در دهه ۶۰ واردکننده پزشک و متخصص در بسیاری از حوزه های فنی بودیم اما امروز نه تنها نیازهای داخلی خود را تأمین می کنیم بلکه در برخی از این زمینه ها صادرکننده نیز هستیم.
رئیس حوزه ریاست شورای عالی انقلاب فرهنگی بیان کرد: در حوزه هوافضا شورای عالی انقلاب فرهنگی زمانی سندهای مرتبط را تدوین کرد که شاید تصور ساخت ماهواره های ایرانی یا پرتاب آن ها به فضا کمی دشوار بود. اما امروز این موضوع به وقوع پیوسته است. در زمینه های دیگری مانند هوش مصنوعی نانو فناوری و امنیت غذایی که یکی از چالش های جدی دنیای امروز است نیز پیشرفت های قابل توجهی داشته ایم.
خادم علیزاده گفت: در بحث رده بندی علمی دانشگاه های ما در ابتدای انقلاب هیچ جایگاهی در نظام های رتبه بندی جهانی نداشتند اما امروز حضور پررنگی داریم. همچنین در زمینه تولید مقالات علمی و ثبت اختراع ایران جایگاه شایسته ای پیدا کرده و دانشمندان ما در محافل بین المللی حضور فعالی دارند.
وی ادامه داد: یکی دیگر از دستاوردهای مهم تأسیس نهادهایی مانند انتشارات سمت است. پیش از این منابع و جزوات دانشگاهی به صورت پراکنده و سلیقه ای منتشر می شد اما با تأسیس چنین نهادهایی یکپارچگی در منابع علمی به وجود آمده است. در حوزه پژوهش تأسیس دانشگاه ها و مراکز تحقیقاتی نقش مهمی در ارتقای علمی کشور داشته است.
رئیس حوزه ریاست شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به اقدامات فرهنگی این شورا بیان کرد: در حوزه فرهنگ نیز اقدامات قابل توجهی انجام شده است. مقابله با آسیب های اجتماعی مانند اعتیاد خودکشی و حتی سقط جنین نسبت به گذشته روند بهتری داشته است. هرچند ممکن است در برخی موارد آمارها متوقف شده یا افزایش یافته باشد اما این خود نشانه موفقیت هایی است که حاصل شده است.
خادم علیزاده اضافه کرد: به طور کلی شورای عالی انقلاب فرهنگی ثمره ای است که حضرت امام خمینی (ره) پایه گذاری کردند و با هدایت های مقام معظم رهبری ادامه یافته است. بارها تأکید شده که دستاوردها و فعالیت های مثبت شورا به اطلاع مردم رسانده شود. یکی از اهداف بزرگ در چهل سالگی شورا ارزیابی آثار و نتایج این فعالیت ها و ارائه آن به مردم است.
وی اضافه کرد: برای ورود به چهل سال دوم باید برنامه ریزی دقیقی داشته باشیم. نگاه آینده نگرانه مقام معظم رهبری برای شورا تأکید بر تبدیل آن به قرارگاه علمی و فرهنگی کشور است. این نگاه قرارگاهی به معنای تمرکز بر نقش راهبری و استراتژیک شورا است؛ به این معنا که اهداف تعیین شود و ابزارهای رسیدن به آن ها مشخص شود.
رئیس حوزه ریاست شورای عالی انقلاب فرهنگی اضافه کرد: هدف اصلی در چهل سالگی تبیین نگاه قرارگاهی و حکمرانی شورا در علم و فرهنگ است. به همین دلیل شعار «حکمرانی تمدنی علم و فرهنگ» برای این مناسبت انتخاب شده است تا محور فعالیت ها و برنامه های پیش رو باشد.
گذری بر دستاوردها و چشم انداز آینده
برنامه های پیش رو
نگاه تحلیلی به گذشته و آینده
ایجاد هیئت های اندیشه ورز
فرآیند بازنگری و اصلاح
وی ادامه داد: در متون آیین نامه های شورا فرآیندی برای بازنگری و اصلاح مصوبات پس از گذشت شش ماه پیش بینی شده است. این امر نشان دهنده رویکرد شورا به اصلاح و بهبود مستمر است که با دریافت بازخوردها و تحلیل نتایج تقویت نقاط قوت و رفع کاستی ها انجام می شود.
همایش سالگرد در 19 آذر
نگاه به جامعه و نقش مردم
وی گفت: برای این هدف برنامه های متنوعی شامل نشست های مختلف در حوزه های علمی فرهنگی زنان تعلیم و تربیت حضور دبیران ستادهای شورا در رسانه ها (رادیو تلویزیون و فضای مجازی) به صورت زنده برای پاسخ به سؤالات مردم فعالیت ستادهای ستاد علم و فناوری: فعالیت در حوزه های علمی و دانشگاهی ستاد فرهنگی و اجتماعی: متمرکز بر موضوعات فرهنگی و اجتماعی ستاد خانواده و زنان: پیگیری مسائل مرتبط با خانواده و زنان ستاد تعلیم و تربیت: با تأکید ویژه بر اهمیت موضوع آموزش و پرورش تدارک دیده است. هر کدام از این ستادها برنامه های خود را در این چهلمین سالگرد ارائه خواهند داد و در رسانه ها حضور پیدا خواهند کرد تا مردم از عملکرد شورا مطلع شوند و بتوانند پرسشگری کنند.
تأکید بر حوزه زنان
رئیس حوزه ریاست شورای عالی انقلاب فرهنگی بیان کرد: یکی از حوزه های مهم فعالیت شورا توجه به موضوع زنان است. نشست های متعددی در این زمینه برگزار شده و برنامه های ویژه ای برای آن در نظر گرفته شده است. هدف این است که مردم بدانند شورای عالی انقلاب فرهنگی چه نقشی دارد و چه اقداماتی انجام می دهد. همچنین این فرصت فراهم شود که مردم شورا را بازخواست کنند و درباره مصوبات و عملکرد آن سؤال بپرسند. امیدواریم چهلمین سالگرد شورا نقطه عطفی برای افزایش ارتباط و آگاهی مردم درباره این نهاد باشد.
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "نگاهی به دستاوردها و چشم انداز آینده شورای عالی انقلاب فرهنگی: از ایجاد هیئت های اندیشه ورز تا نقش مردم" هستید؟ با کلیک بر روی اجتماعی، به دنبال مطالب مرتبط با این موضوع هستید؟ با کلیک بر روی دسته بندی های مرتبط، محتواهای دیگری را کشف کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "نگاهی به دستاوردها و چشم انداز آینده شورای عالی انقلاب فرهنگی: از ایجاد هیئت های اندیشه ورز تا نقش مردم"، کلیک کنید.