غول کنکور در دولت سیزدهم جادو شد/ معلم ستون فقرات نظام آموزشی است – خبرگزاری زندگانی | اخبار ایران و جهان
به گزارش خبرگزاری زندگانی، رضامراد صحرایی، در دیدار جمع زیادی از فرهنگیان و در آیین تجلیل از معلمان نمونه کشوری با حضور رییس جمهوری، ضمن قدردانی از آیت الله سیدابراهیم رییسی برای حضور در جمع معلمان، اظهار کرد: حضور شما در جمع معلمان با توجه به اینکه خود شما هم اصالتاً و اساساً یک معلم هستید پیام های خیلی مهمی دارد.
آموزش و پرورش در کف مسایل انقلاب قرار گرفته است
وی با گرامیداشت یاد و خاطره حضرت امام خمینی (ره) و شهدای انقلاب اسلامی به ویژه پنج هزار معلم شهید و 36 هزار دانش آموز شهید، شهدای مظلوم غزه و شهدای مظلوم حادثه تروریستی کرمان ادامه داد: ما در حادثه کرمان، یک کلاس کامل تقدیم انقلاب کردیم. از جمع شهدا و جانبازان آن حادثه بیش از 30 درصد معلم و دانش آموز بودند و این یعنی آنکه آموزش و پرورش در کف مسایل انقلاب قرار گرفته است.
معلم ستون فقرات نظام آموزشی است
صحرایی با بیان اینکه گردهمایی امروز برای احیای حرمت معلمان است، گفت: معلم ستون فقرات نظام آموزشی است. در تعبیر رهبر معظم انقلاب، معلم معمار هویت آینده کشور است. معلم صاحب نفس است، انسان ساز است و روشن کننده دل انسان هاست. معظم له در جایی می فرمایند کار معلم از انرژی هسته ای خیلی مهم تر است، در انرژی هسته ای ما از سنگ به آن انرژی می رسیم، کار معلم گوهری به نام انسان و ساختن آن گوهر. جای دیگری می فرمایند معلم زیرساخت سرافرازی کشور را می سازد و همه حتی شهدا و اولیا و امام راحل عظیم الشان رحین منت معلمان هستند. این تعبیر از معلم برآمده از دیدگاه اسلام به جایگاه معلم است. ما نظام تعلیم و تربیت خاص خودمان را داریم. پیام این دیدگاه این است که ما همه نظام های تعلیم و تربیتی را بشناسیم اما ما خود صاحب نظام تعلیم و تربیت هستیم.
اگر تحول می خواهیم، عامل تحول معلم است
وزیر آموزش و پرورش تاکید کرد: در این دستگاه با نظرات وارداتی نمی توان معلم تربیت کرد و دانش آموز را برای آینده ساخت. ما برای ساختن آینده کشور، مهمترین تکیه گاهمان جامعه خوشنام معلمان هستند و بنده اعلام می کنم که وزیر آموزش و پرورش با معلمانش می تواند تحول را در این نظام رقم بزند نه بودجه و سایر امکانات. اگر تحول می خواهیم، عامل تحول معلم است. تحول از سر شروع می شود. ما معلمان باید تحول را از خود شروع کنیم تا جامعه را متحول سازیم.
صحرایی گفت: سال 1402 سالی بود به غایت پرماجرا و متلاطم برای آموزش و پرورش کشور که امروز به تجربه ای ارزشمند تبدیل شده است. نشان دادیم که اگر با هم باشیم و متحد و منسجم و همدل و همکار و همراه و همسو در دل بحران تحول می آفرینیم. حوادث 1402 در تاریخ آموزش و پرورش بی سابقه بودند. چه حادثه ای که در میان و چه حادثه ای که در پایان رخ داد اما در دل این بحران چه دستاوردهایی که داشتیم.
نقشه اجرای حقیقی سند تحول آماده تصویب در شورای عالی انقلاب فرهنگی است
وی به این دستاوردها اشاره کرد و گفت: نقطه تمرکز ما اجرای حقیقی سند تحول بنیادین بوده است. پس از 12 سال نقشه این سند با پنج ویژگی مشخص و دقیق، سنجش پذیر، دست یافتنی، منطقی و دسته بندی شده آماده تصویب در شورای عالی انقلاب فرهنگی است. پیام سند در نقشه راه آن این است که همه با هم باید آموزش و پرورش را تکان دهیم و روح سند یعنی ایتلاف برای اعتلای تعلیم و تربیت. برای اجرای سند بودجه لازم است اما شرط لازم و کافی بودجه نیست، مساله ما شکل گرفتن آن ایتلاف و تبدیل شدن آموزش و پرورش به مساله اصلی است. نقشه به دنبال این مهم است.
نگاشت مدرسه ای سند تحول در انتظار تصویب در شورای عالی آموزش و پرورش / اجرای آزمایشی شروع شده است
صحرایی با بیان اینکه نگاشت مدرسه ای سند نگاشته شد، گفت: برای کاهش فاصله صف و ستاد به دستورالعملی نیاز بود تا بگوید مدیر مدرسه که قرار است تحول را رقم بزنی، این را چگونه باید پیاده کنی. این سند نیز در انتظار تصویب در شورای عالی آموزش و پرورش است و اجرای آزمایشی آن آغاز شده است.
تشکیل شورای راهبری سند تحول، تعریف هفت پروژه ملی و تصویب آیین نامه ملی مهارت آموزی
وی همچنین با بیان اینکه نگاشت نهادی سند نیز آماده و توسط معاون اول رییس جمهور ابلاغ شده است، گفت: هفت پروژه ملی پیشران برای اجرای بخش قابل توجهی از سند انتخاب و به خلاقیت رییس جمهور برای تشکیل شورایی برای راهبری سند به ریاست معاون اول آماده اجرا شده است. یک پروژه از آن هفت پروژه هفته گذشته در دولت تصویب شد. این نخستین آیین نامه اجرایی در چارچوب اصل 138 قانون اساسی برای اجرای سند تحول بود تحت عنوان «مهارت آموزی یکپارچه و سراسری دانش آموزان کشور». پیام این شورایی که به دستور رییس جمهور و به ریاست معاون اول شکل گرفته این است که آموزش و پرورش مساله ملی است. اولین اقدام مهم ما آن بود که موضوع سند به یک جهت اصلی در برنامه های پیشرفت کشور تبدیل شود. ماده 92 قانون برنامه هفتم کشور «آموزش و پرورش به مثابه امر ملی» نام دارد و آنجا تکلیف شده که به محض تصویب قانون باید ظرف شش ماه، تقسیم کار ملی که در آن وظایف یکایک ارکان کشور برای تحول بنیادین نظام تعلیم و تربیت تعیین شده، تصویب و برای اجرا ابلاغ شود.
آموزش و پرورش در برنامه هفتم 38 حکم دارد
عضو کابینه دولت سیزدهم با بیان اینکه آموزش و پرورش در برنامه هفتم 38 حکم دارد، گفت: این کار بی سابقه است و امیدواریم آن را محقق کنیم.
در این دولت غول کنکور در چراغ جادو شد
صحرایی گفت: اتفاق مهم دیگر آن بود که در این دولت غول کنکور در چراغ جادو شد. دو دولت، دو مجلس، تصویب شد، ابلاغ شد، اما اجرا نشد. ولی این دولت در بحبوحه تلاطم آغاز سال 1402 این مصوبه را اجرا کرد. هدف آن مصوبه آن است که از حفظیات به یادگیری عمیق حرکت کنیم. هدف آن است که مرجعیت به برنامه درسی ملی به مدرسه و به معلم بازگردد نه اینکه در یک موسسه کنکوری بیرونی که تمام دغدغه اش میزان درآمدش است تعیین شود. هیچ تحولی در سطح وسیع و کلان رخ نمی دهد مگر اینکه رییس آن دولت پشت کار باشد. اگر این مصوبه اجرا شد چون رییس دولت خواست که اجرا شد وگرنه بهانه جویی برای عدم اجرا زیاد بود. اما بهانه بُر نگذاشت که حادثه های پیشین تکرار شود. 40 درصد سال گذشته، امسال 50 درصد و 60 درصد سال آینده، نمره راهیابی به دانشگاه ها از خواندن عمیق کتاب های درسی، گوش فرا دادن درست به حرف های معلم ناشی می شود.
هفت استان سهم از دست رفته خود در 3 هزار صندلی برتر دانشگاه ها را پس گرفتند
مقام عالی وزارت آموزش و پرورش اضافه کرد: عدالت آموزشی هم یک رهاورد بود. شواهد نشان دهنده راهیابی گسترده دانش آموزان مناطق محروم به دانشگاه های خوب کشور است. هفت استان سهم از دست رفته خود در 3 هزار صندلی برتر دانشگاه ها را پس گرفتند. سیستان و بلوچستان از 16 صدم درصد به 48 صدم درصد ارتقا پیدا کرده است. تعداد رتبه های برتر استان کرمان سه برابر شده است. از اسفراین، سرپل ذهاب، چارآیماق، پل دختر و اسلام آباد، نفر برتر در 40 نفر برتر همه رشته ها داشته ایم. این یک گواه مهم است و این اتفاق خیزشی در تقویت مدرسه های دولتی به راه انداخته است.
رقابت بین مدرسه ها برای ارتقای کیفیت به دغدغه خودشان تبدیل خواهد شد
وی تاکید کرد: این اولین بار است که پیمایش ملی از وضعیت نظام تعلیم و تربیت کشور رخ می دهد و ما می دانیم کدام مدرسه در کدام منطقه از کشور، در چه درسی، معلم آنچه وضعی دارد و اگر این ادامه پیدا کند رقابت بین مدرسه ها برای ارتقای کیفیت به دغدغه خودشان تبدیل خواهد شد.
تحول در تعلیم، تربیت و تامین معلمان / ظرفیت پذیرش دانشگاه تربیت دبیر شهیدرجایی 300 درصد رشد کرده است
صحرایی به وضعیت تعلیم، تربیت و تامین معلم اشاره کرد و افزود: این دولت تربیت معلم را اصیل می داند. اما جبران کاستی ها ما را به یافتن راه های برای تامین معلم وامی دارد. اصالت با تربیت معلم است. راتبه معلمی بهتر از استخدام ماده 28 است. حتماً بهتر است و در نتیجه آن را دنبال خواهیم کرد. جذب استعدادهای برتر دانشگاه های کشور بهتر از ماده 28 است. امسال کنکور اختصاصی تربیت معلم داشتیم. دانشگاه فرهنگیان هیات مرکزی جذب استاد دارد. مسیر جذب برای استعدادهای برتر باز شده است، چون می خواهیم بسان کشاورزی که بهترین بذرش را در مزرعه می کارد، بهترین دانش آموزان را معلمان کشور کنیم. برنامه تربیتی اختصاصی دارند. ظرفیت پذیرش دانشگاه تربیت دبیر شهیدرجایی 300 درصد رشد کرده است و تربیت دینی و هویت معلمان دغدغه ما شده است.
این دولت در این 30 ماه معادل 20 درصد کل معلمان کشور را تامین کرده است
وزیر آموزش و پرورش در ادامه سخنرانی خود اضافه کرد: این دولت در این 30 ماه معادل 20 درصد کل معلمان کشور را تامین کرده است و این نشان می دهد که ما بنا نداریم مساله را به زمان دیگری موکول کنیم و صد البته این از دشواری های ما است. سال گذشته 50 هزار معلم و امسال 72 هزار معلم از آزمون های استخدامی خواهند آمد. سال گذشته 25 هزار معلم از دانشگاه های شهیدرجایی و فرهنگیان و سال جاری هم حدود 25 هزار نفر ظرفیت دو دانشگاه هم افزایش چشمگیر داشته است.
تحول بی سابقه در جذب معلم؛ هم کمیت، هم کیفیت
وی با بیان اینکه استخدام سال گذشته بی سابقه بود و استخدام های امسال بی سابقه تر، گفت: اما نه فقط از نظر کمیت که سابقه ندارد در یک سال 50 هزار معلم جدید وارد آموزش و پرورش شده باشند، بلکه از حیث کیفیت؛ پیدا کردن کسی که ذات و ذی معلمی دارد، عشق و عرق و علاقه معلمی دارد. امسال، سال نهضت ملی آموزش معلمان است. دو دهه غفلت کرده ایم. اگر سال های پیشین، سالی یکبار آموزش نیاز بود، امسال، هر فصل، آموزش نیاز است. امسال و در این دولت عهد کردیم که از مسیر غلط گذشته معلم تامین نکنیم و نخواهیم کرد.
تکمیل، تجهیز یا ساخت 7 هزار مدرسه؛ روزانه 8 مدرسه
رضامراد صحرایی با بیان اینکه «مدرسه قوی، ایران قوی» راهبردی بوده است که رییس جمهور به من ابلاغ کرده اند، گفت: در عمر سپری شده دولت سیزدهم، قریب به 7 هزار مدرسه تکمیل، تجهیز یا ساخته ایم، متوسط روزی 8 مدرسه. در این دولت، ایران کارگاه مدرسه سازی شد و پیام آن به همه این است که آینده را می سازیم. شاداب سازی کلاس های درس، تجهیز هنرستان ها که دغدغه پیوسته ماست. 5 هزار میلیارد سال گذشته برای این منظور تخصیص دادیم و البته راه دور و درازی در پیش داریم.
19 هزار معلم پرورشی، مشاور و مربی ورزشی برای مدرسه ها جذب می کنیم
وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه پس از قریب به 15 سال 19 هزار معلم پرورشی، مشاور و مربی ورزشی برای مدرسه ها جذب می کنیم، گفت: همینجا لازم می دانم قهرمانی شیربچه های کشورمان در مسابقات والیبال جهان را تبریک بگویم. آن ها از سد آلمان گذشتند. دو روز پیش از سد مدافع عنوان قهرمانی یعنی چین تایپه گذشتند. پنج روز پیش از سد ایتالیا، هفت روز پیش از سد هلند گذشتند و 9 روز پیش یکبار دیگر از سد همین آلمان گذشته بودند. آن چیزی که ما را سرافزار کرده است، بودجه و امکانات مان نیست، بلکه همت، اراده و روجیه فرزندان این سرزمین است و این آن چیزی است که شما معلمان باید آن را ارتقا دهید.
کارهای بی سابقه دولت برای دانش آموزان
صحرایی به وضعیت دانش آموزان نیز اشاره کرد و گفت: دانش آموز نقطه کانونی تمرکز سند تحول بنیادین است. این دولت درباره دانش آموزان کارهایی انجام داده است که اگر بی سابقه نباشند، کم سابقه اند. منظومه ای به نام «امید، ایمان، خودباوری، خرد، نشاط و هویت» تهیه شده است و در چارچوب این منظومه مدارس کشور فعال شده اند. ما راهی دور و دراز در پیش داریم اما 13.5 میلیون روز اردو، بیش از 8 میلیون فعالیت های فرهنگی دانش آموزان در آن شش قالب، بیش از 5 میلیون حضور دانش آموزان در پویش زندگانی ریاست جمهوری، کسب مقام اول جهان در قرآن ، برگزاری بیش از 20 هزار محفل قرآنی دانش آموزی فقط در ماه مبارک رمضان گوشه ای است و نمی است از یمی که به راه افتاده است. تشکیل 8 هزار گروه سرود دانش آموزی که آهنگ انقلابی بودن کشور را آن ها می نوازند. 13 آبان، 9 دی، 13 دی، 22 بهمن و انتخابات بخشی زیادی از شکوه آن به آموزش و پرورش انقلابی و دانش آموزان آن بازمی گردد.
6 میلیون و 200 هزار دانش آموز در مدرسه غربال شده انو
مقام عالی وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه آسیب های اجتماعی دغدغه ماست، گفت: یک قرارگاه ملی برای پیشگیری از آسیب در بطن مدرسه ها ایجاد کرده ایم. چگونه می توانم نگویم که 6 میلیون و 200 هزار دانش آموز در مدرسه غربال شده اند که اگر زمینه آسیبی دارند ما نگذاریم این آسیب به جامعه برسد و آن بچه با آن آسیب بزرگ نشود. چگونه بازگو نکنم با وجود اینکه در بودجه پیش بینی نشده بود 5 هزار میلیارد تومان سال گذشته برای سلامت دانش آموزان تامین شد. 160 میلیون پاکت شیر به دانش آموزان دادیم و 100 میلیون هم تا پایان سال تحصیلی توزیع خواهیم کرد. چگونه نگویم که هدایت تحصیلی به گونه ای پیش رفته که امروز 40 درصد دانش آموزان در هنرستان ها هستند؛ یعنی پیام رفع بیکاری از مدرسه و کنشگری فعال برای ساختن آینده کشور. چگونه نگوییم که المپیادی ها در یکسال 28 مدال آوردند و ما سردم دار و پیشنهادکننده دیپلماسی نخبگانی کشور خواهیم شد.
چارچوب ملی شایستگی های پایه و عمومی نظام تعلیم و تربیت در آستانه ابلاغ
صحرایی به کتاب های درسی هم اشاره کرد و گفت: کتاب نوشته ایم بدون آنکه چارچوب مقدماتی آن را تهیه کنیم. خوشبختم به اطلاع برسانم که چارچوب ملی شایستگی های پایه و عمومی نظام تعلیم و تربیت رسمی کشور آماده شده و در جلسه همین روزهای شورای عالی آموزش و پرورش به ریاست رییس جمهور، ابلاغ خواهد شد و این آغاز بازنگری برای تولید کتاب های مفید و شوق انگیز و جذاب برای کودکان این سرزمین خواهد بود. بازآرایی دوره متوسطه و همینطور حرکت از برنامه درسی دانایی محور به برنامه درسی توانایی محور و مهارت محور نکته کلیدی این چارچوب است.
فرآیند انتخاب معلمان نمونه
وزیر آموزش و پرورش به حضور معلمان نمونه کشوری در این آیین اشاره کرد و گفت: این عزیزان در فرآیندی انتخاب شده اند که متفاوت با فرآیندهای پیشین بوده است. اولاً در سطح مدرسه ما تلاش کردیم معلمان را شناسایی و کشف کنیم. برخی از معلمان آنقدر نجیب اند که وارد این فرآیندها نمی شوند. 93 هزار مدرسه افرادی را که تشخیص می دادند جایگاه معلم نمونه دارند را معرفی کردند و در شهرستان ها 2317 معلم نمونه انتخاب شد. پس از آن در استان ها 320 معلم و امروز در کشور 20 معلم در این مکان دور هم جمع شده اند. از خلاقیت های این دوره مشارکت های اولیا و دانش آموزان در انتخاب معلم نمونه بوده است و از خلاقیت های دیگر انتخاب مدیر نمونه، معاون نمونه، مشاور نمونه، مراقب سلامت نمونه و مربی پرورشی نمونه بوده است. جای شکر دارد که اعلام کنم 40 درصد معلمان از روستاها انتخاب شده اند. معلمانی که گاهی مطلع نمی شوند ما چنین فرآیندی داریم. معلمان ما می دانند که دانشگاه دیر است و باید مدرسه ها را دریابیم.
نظام تعلیم و تربیت جمهوری اسلامی ایران منبعث از اسلام ناب محمدی
رضامراد صحرایی در پایان گفت: نظام تعلیم و تربیت جمهوری اسلامی ایران نظامی است متفاوت، برگرفته و منبعث از اسلام ناب محمدی. درخت این نظام تعلیم و تربیت زنده است، بانشاط و پویا. استوار است و تنومند.
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "غول کنکور در دولت سیزدهم جادو شد/ معلم ستون فقرات نظام آموزشی است – خبرگزاری زندگانی | اخبار ایران و جهان" هستید؟ با کلیک بر روی اجتماعی، آیا به دنبال موضوعات مشابهی هستید؟ برای کشف محتواهای بیشتر، از منوی جستجو استفاده کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "غول کنکور در دولت سیزدهم جادو شد/ معلم ستون فقرات نظام آموزشی است – خبرگزاری زندگانی | اخبار ایران و جهان"، کلیک کنید.