روندهای ارزیابی مانعی برای توسعه شرکت ها است
دبیر ستاد توسعه اقتصاد دانش بنیان سلامت معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، گفت: بعد از سه دهه فعالیت متوجه شدیم با سرعت ارزیابی موجود، اختلالاتی در کار برخی از شرکت ها ایجاد می شود.
به گزارش زندگانی، دکتر مصطفی قانعی در کرسی آزاداندیشی حوزه سلامت با موضوع «ارزیابی بالینی تجهیزات پزشکی؛ روش ها، نوآوری ها و جایگاه آن در ایران» که در حاشیه نمایشگاه ایران هلث برگزار شد، افزود: 4 دهه است که در سازمان غذا و دارو در زمینه ارزیابی تجهیزات پزشکی فعالیت می شود، ولی بعد از سه دهه فعالیت متوجه شدیم با سرعت ارزیابی موجود، اختلالاتی در کار برخی از شرکت ها ایجاد می شود.
وی گفت: باید همیشه این سوال برای ما باشد که به عنوان تنظیم گر، چگونه کار کنیم و چه مشوق هایی برای تولیدکنندگان در نظر بگیریم که تولیدکنندگان به تولید داخل رغبت پیدا کنند.
قانعی با اشاره به فعالیت های فناوران در زمان شیوع کرونا، اظهار کرد: در آن زمان واکسن آسترازینکا عرضه شد و تولیدکنندگان نیز بر حسب نیاز و با دستور مسوول فنی وزارت بهداشت کشور، اقدام به واردات آن کردند و به دنبال تایید ارزیابی نبودند، بنابراین ما نیز می توانیم یکسری تجهیزات را با تایید معاون فنی وزارت بهداشت، وارد بازار کنیم. این امر زمینه ورود شرکت ها به تحقیق و توسعه را فراهم می کند.
وی با اشاره به روندهای دنیا در حوزه سلامت، ادامه داد: در برخی از کشورها برای ارزیابی دستگاه ها و تجهیزات خوداظهاری ارایه می شود و نیاز به طی کردن مراحل و پروسه های طولانی ارزیابی ندارد و ما نیز می توانیم این امر را در دستور کار خود قرار دهیم.
در این نشست همچنین دکتر میرعلیرضا تکیار، پزشک پژوهشگر متخصص بیماری های داخلی دکترای پژوهشی بیولوژی سلولی مولکولی با بیان اینکه الزامات علمی ارزیابی بالینی نیاز به نوآوری دارد، گفت: در ارزیابی توسط کمیته ها، هماهنگی بین بخشی، بسیار موثر است.
وی افزود: مسوولان باید پاسخ مناسبی به این پرسش که چگونه در زمان تحریم و تغییر مداوم نرخ ارز و فرار نیروی انسانی، تولیدکنندگان رغبت به تولید و سودآوری داشته باشند.
تکیار تاکید کرد: بررسی وضعیت کشورهای پیشرفته نشان می دهد که نیاز از سمت تقاضا است و این امر موجب شده کشور به سوی فناوری پیش برود.
این پژوهشگر ادامه داد: ما در کشور بخش رگولاتوری تجهیزات پزشکی را داریم، در کنار آن در حوزه فناوری هم سمت تقاضا باید رشد کند و هم رگولاتوری؛ الان فقط در زمینه رگولاتوری فعال هستیم .
پایان خبر زندگانی
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "روندهای ارزیابی مانعی برای توسعه شرکت ها است" هستید؟ با کلیک بر روی اقتصادی، اگر به دنبال مطالب جالب و آموزنده هستید، ممکن است در این موضوع، مطالب مفید دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "روندهای ارزیابی مانعی برای توسعه شرکت ها است"، کلیک کنید.