روستاهای هدف گردشگری فرصتی برای توسعه صنعت توریسم – خبرگزاری زندگانی | اخبار ایران و جهان

خبرگزاری زندگانی-گروه استان ها: روستاهای هدف گردشگری و دارای بافت با ارزش، گنجینه ای بی بدیل در صنعت توریسم است که در صورت تخصیص اعتبار برای تامین زیرساخت ها و توانمندسازی آنها به رونق اقتصادی در منطقه منجر می شود.

روستاهای هدف گردشگری فرصتی برای توسعه صنعت توریسم

طبیعت زیبا و بکر روستاهای استان زنجان از یک سو و وجود آثار و بناهای تاریخی در برخی روستاهای این استان باعث شده 43 روستا به عنوان هدف گردشگری در استان زنجان معرفی شود. گلابر روستایی زیبا و تاریخی با طبیعتی چشم نواز و دلچسب و سد زیبایش منتظر گردشگران و مسافران است تا اوج زیبایی و طروات طبیعت را به آنها هدیه کند.

روستاهای هدف گردشگری یکی از مقاصد مهم گردشگران به شمار می آید و به دلیل جذابیت های خاص، سالانه علاقه مندان و مسافران زیادی را به خود جذب می کند که می خواهند ساعاتی را در آرامش و به دور از هیاهوی شهری سپری کنند.

گردشگری روستایی به فعالیت های گردشگری در محیط روستایی با توجه به فرهنگ و بافت سنتی روستا، هنر و صنایع روستایی و آداب و رسوم آن اطلاق می شود که می تواند با برنامه ریزی اصولی و مناسب، شناسایی مزیت ها و محدودیت ها در توسعه مناطق روستایی نقش موثری ایفا کند.

روستا و گردشگری روستایی از جایگاه ویژه ای برخوردار است

مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان زنجان می گوید: روستا و گردشگری روستایی از جایگاه ویژه ای برخوردار است و این اداره کل تلاش کرده نسبت به شناسایی، سیاستگذاری و برنامه ریزی در این حوزه ها اقدام کند.

سعید صفوی با بیان اینکه در حال حاضر گردشگری روستایی یکی از شاخص های بسیار قوی و توسعه ای هر استانی محسوب می شود، ادامه می دهد: این موضوع از سیاست های ویژه این اداره کل محسوب می شود و در مدیریت جدید به آن توجه ویژه ای شده است.

وی می افزاید: معتقدیم روستاها به واسطه ظرفیت های بکر، بافت با ارزش و طبیعت منحصر به فرد، سنت ها و آیین های دست نخورده محرک های حوزه گردشگری هستند و در جذب گردشگر نقش تعیین کننده ای دارند.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان زنجان با بیان اینکه این نوع روستاها دارای فرهنگ، آیین ها، رسوم ناب، محصولات ارگانیک هستند، ادامه می دهد: روستا و گردشگری روستایی از جایگاه ویژه ای برخوردار است و این اداره کل تلاش کرده نسبت به شناسایی، سیاستگذاری و برنامه ریزی در این حوزه ها اقدام کند.

صفوی با بیان اینکه روستای «قوزلو» در روستاهای هدف گردشگری به عنوان روستای بوم گردی در نظر گرفته شده است، می افزاید: علاوه بر حفظ شاخص های معماری و سنتی، موضوع اشتغال نیز مورد توجه قرار گرفته و برای تعریف سوغات و برندسازی نیز قدم هایی برداشته شده است.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان زنجان ادامه می دهد: قصد ورود مدرنیته به روستاها مطرح نیست، بلکه هدف این است روستاییان داشته های خود را عرضه کنند یعنی هنگامی که گردشگر وارد می شود از چیزی هایی که یک روستا دارد استفاده و زندگی روستایی را تجربه کند.

روستاهای هدف گردشگری فرصتی برای توسعه صنعت توریسم

روستای گلابر در 52 کیلومتری سمت جنوبی زنجان واقع شده است. در این روستا آثاری از قلعه زیبایی در بالای کوه مشرف بر روستا دیده می شود. در دامنه غربی این ارتفاعات تل تاریخی مسجد گلابر واقع شده که مورد حفاری قرار گرفته و مجموعه بسیار ارزشمندی از دل خاک نمایان شده است.

این مجموعه از یک مسجد و یک خانقاه تشکیل شده که احتمال دارد بقعه باشد. مسجد دارای پلان مربع نسبتاً کوچکی است که دور تا دور آن تا ارتفاع 1.5 متری از سنگ تراورتن ساخته شده و بر روی آن اسماً جلاله و اسامی ایمه اطهار (ع) و نام حضرت فاطمه (س) همراه با نقوش اسلیمی حکاکی شده است.

در حفاری انجام گرفته در محل، اثری از نوع سقف مسجد، پدیدار نشد اما با مشاهده سنگ های اطراف بنا و قراین موجود و مقایسه با بناهای هم ردیف آن چنین می نماید که سقف ابتدایی مسجد، گنبد مدوری بوده که به لحاظ عدم انسجام سنگ ها فرو ریخته و در دوره های بعدی، سقف با تیر و تخته پوشیده شده است.

صخره معروف به قیرخ ایاق در جنوب روستای گلابر

قدمت این مسجد به حدود قرن پنجم هجری باز می گردد. این بنا بعد از بازسازی، اکنون مورد استفاده اهالی قرار گرفته است. در سمت شمالی آثار و بقایای ساختمانی مشهود است که گمان می رود آرامگاه شیوخ بوده است.

همه فصول سال به ویژه تابستان روستای گردشگری گلابر پذیرای میهمانانی است که برای استفاده از طبیعت چشم نواز گلابر وارد این روستا می شوند. صخره معروف به قیرخ ایاق (هزار پا) نیز در جنوب روستای گلابر قرار گرفته و از ارتفاع جالب توجهی برخوردار است که از پایین آن پل ه ای برای بالا رفتن از آن وجود دارد که به همین دلیل آن را قیرخ ایاق نامیده اند.

گرچه حالا به دلیل نبود خدمات رفاهی و گردشگری در روستای گلابر و بلااستفاده رها شدن ساختمان های اطراف سد، اغلب گردشگران از سمت روستای شویره برای ماهیگیری روانه روستای مجاور گلابر می شوند اما این نوع گردشگری نه به مذاق گردشگر خوش می آد و نه اهالی. قلعه مربوط به دوره ساسانی واقع در سد گلابر این استان تا سه سال آینده بازسازی می شود.

روستاهای هدف گردشگری فرصتی برای توسعه صنعت توریسم

موقعیت بی نظیری سرمایه گذاری در گلابر

آمارهای گردشگری سال گذشته مبین آن بود که مسیر گردشگری گلابر جزو پرترددترین مسیرهای گردشگری در استان بوده است و گلابر از موقعیت بی نظیری برای سرمایه گذاری برخوردار است و در صورت سرمایه گذاری بسیار سودده خواهد بود؛ چراکه صنایعی همچون سیمان خمسه، فولاد سهند، روی و پتروشیمی که هزاران کارمند و کارگر را مقیم شهرستان ایجرود کرده، نیاز به مناطق تفریحی گردشگری را دوچندان کرده است.

سد گلابر در این منطقه جاذبه بی نظیری است که وجود صخره ها و دیوارهای بلند در اطراف آن چشم انداز منحصر به فردی به آن بخشیده است، همچنین در سد گلابر شرایط برای ورزش های آبی، صخره نوردی و ماهیگیری فراهم است.

روستای درسجین

روستای درسجین با حفظ بافت سنتی و زیبایی منحصر به فرد و مردمانی با فرهنگ و کوشا، یکی از دست نخورده ترین روستاها و جاذبه های گردشگری ابهر است.

روستاهای هدف گردشگری فرصتی برای توسعه صنعت توریسم

این روستا که از توابع مرکزی شهر ابهر بوده، از نظر موقعیت جغرافیایی در 13 کیلومتری شرق این شهر قرار گرفته و حدود 1680 متر بالاتر از سطح دریا واقع است. این منطقه کوهستانی با آب و هوای معتدل و جمعیت حدود 6 هزار نفر است.

قابلیت هایی مانند اصالت، صمیمت و هویت را می توان در بین مردمان این روستا دید و همچنین قابلیت های طبیعی از جمله طبیعت بکر، غذای محلی، و آب و هوای مطبوع این منطقه و کف سازی های مناسبی در منطقه از قبل ایجاد شده است، می تواند در توسعه گردشگری و اقتصادی این روستا موثر باشد، زیرا گردشگران به دنبال مناطق بکر طبیعی هستند که بتوانند با اقامت در این فضاها با مردم بومی منطقه ارتباطات فرهنگی داشته و با آداب و رسوم آنها آشنا شوند.

روستاهای هدف گردشگری فرصتی برای توسعه صنعت توریسم

روستای درسجین یکی از روستاهای خوب گردشگری در ابهر است که پتانسیل زیادی در جذب و رونق صنعت گردشگری در شهرستان دارد و ایجاد بسترهای مناسب برای توسعه گردشگری و به ویژه ایجاد پارکینگ، افزایش اقامتگاه های بوم گردی، افزایش تبلیغات و سامان دهی جاده دسترسی به این منطقه می تواند از اولویت های کاری در سال جدید برای این روستا باشد.

دژمنده شهری پر رمز و راز در زیر زمین

خویین، با طبیعت زیبا و کوچه باغ های بهاری، با دژمنده و میل خویین و حمام تاریخی خود فرصتی ارزشمند برای توسعه گردشگری در روستاهای استان زنجان است.

روستای خویین واقع در شهرستان ایجرود از توابع استان زنجان، از جمله روستاهایی است که به دلیل برخورداری از جاذبه های تاریخی طبیعی به عنوان روستای نمونه گردشگری شناخته شده است.

روستای خویین، محصور در بین کوههاست و در خود آثار ارزشمند تاریخی را جای داده است. آثاری که هریک به تنهایی روایتگر گوشه ای از تاریخ کهن و ارزشمند گذشته هستند، در این میان دژمنده شهری در دل کوه و در زیر روستای خویین امروزی است که حکایت از استعداد و نبوغ و ایستادگی گذشتگان این مرز و بوم دارد.

دارالمومنین نام دیگر خویین بود زیرا مردمان آن اهل علم و فضیلت بوده و علما را تکریم می کردند. در یک زمان 350 روحانی داشته، حوزه علمیه خویین در آن زمان شهرت بسزایی داشته و در آن موقع هفت مجتهد مسلم در خویین زندگی می کرده اند.

روستاهای هدف گردشگری فرصتی برای توسعه صنعت توریسم

خویینی ها ادب دوست و شاعر پرور بوده اند. از آن جمله می توان ملا آقا وفایی مولف کتاب قیام حسینی و ملایوسف آل اسحق صاحب دیوان شعر و شیخ محمد علی متخلص به سرباز، مشهدی حسن حسین لویی و شمس الدین آذری را نام برد.

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "روستاهای هدف گردشگری فرصتی برای توسعه صنعت توریسم – خبرگزاری زندگانی | اخبار ایران و جهان" هستید؟ با کلیک بر روی عمومی، اگر به دنبال مطالب جالب و آموزنده هستید، ممکن است در این موضوع، مطالب مفید دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "روستاهای هدف گردشگری فرصتی برای توسعه صنعت توریسم – خبرگزاری زندگانی | اخبار ایران و جهان"، کلیک کنید.

نوشته های مشابه