تتلو، معین، رونالدو ،علیرضا قربانی و سندی که برای موسیقی ملی امضا شد

مهسا بهادری: شاید یکی از اولین حاشیه ها در حوزه موسیقی کشور در سال 1402 مربوط به سوم خرداد سال گذشته است، همان زمان که بهمن بابازاده، خبرنگار موسیقی اعلام کرد جلسه بررسی ممنوع الفعالیتی خواننده های پاپ آغاز شده و محمد الهیاری، مدیر کل دفتر موسیقی وزارت ارشاد نیز به همراه پنج عضو دیگرِ کمیته پیگیری وضعیت چهره ها، در جلسه حاضر شده بودند تا وضعیت پنج خواننده را بررسی کنند. آن پنج خواننده چه کسانی بودند؟ رضا صادقی، محسن یگانه، امیر مقاره، بابک جهانبخش و امید حاجیلی از خوانندگان شناخته شده ای بودند که از سوی کمیته پیگیری وضعیت چهره ها صورت گرفته است.

برای بار دوم به کنسرت اصفهان علیرضا قربانی مجوز ندادند

با انتشار این خبر و دست به دست شدن آن در فضای مجازی، رضا صادقی، خواننده پاپ، نیز ضمن بازنشر این خبر در کانال تلگرامی خود نوشت: «خدا نکنه دنیا بدونه پشتت خالیه، بدونه همه اونایی که پشتشون بودی، پشتت رو خالی کردن، ولی من خدا بغلم کرده، همین از سرم هم زیاده.»

رضا صادقی در رابطه با این ماجرا گفت: «تقریبا دو یا سه هفته پیش به من اعلام شد که دیگر اجازه فعالیت ندارم. ولی نکته جالب ماجرا اینجاست که خبر ممنوعیت کار از سمت وزارت فرهنگ اعلام یا اعمال نشده است، بلکه یک کمیته به نام «پیگیری وضعیت چهره ها» که درباره آن اطلاعی ندارم به شرکت «لیما» و مدیر برنامه من آقای میلاد ماهان راد، این خبر را اعلام کرد.»

این ماجرا در حال آرام شدن در فضای مجازی بود و اهالی رسانه بیشتر به دنبال یک تاییدیه یا تکذیبیه از جانب مسیولان بودند که صبح چهارشنبه (3 خرداد)، محمد مهدی اسماعیلی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پاسخ به اخبار ممنوع الکاری برخی خواننده های پاپ، گفت: «نمی دانم، باید شبکه رسانه ای ما بررسی کند. چطور امکان دارد که تصمیمی گرفته نشده، رسانه ای شود؟ این ها مقررات خاصی دارد و در داخل وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ترتیبات روشنی وجود دارد. بررسی می شود. مشکلی باشد به افراد اعلام می شود. در این زمینه چیز مخفی نداریم. این قابل قبول نیست که قبل از تصمیم گیری شایعه سازی و جوسازی رسانه ای انجام می شود. افراد با انگیزه های مختلف نباید ایجاد اختلاف کنند.»

او در بخشی از صحبت هایش هم گفت: «فرهنگ، هنر و رسانه قوانین روشنی دارد و مثل هر صنفی ممکن است شخصی تخلفی مرتکب شده باشد؛ اگر کسی مرتکب تخلفی شده باشد، به خود او اعلام می شود. من از اساس این نوع خبرسازی ها را رد می کنم. فرهنگ دوستان و هنرمندان موارد را از طریق اعلام رسمی وزارتخانه و نهادهای متولی در این حوزه دنبال کنند.»

اسماعیلی با بیان اینکه گویا عده ای نان شان در ایجاد التهاب است، گفت: «آقای اللهیاری، رییس دفتر موسیقی و آقای سالاری معاون هنری است؛ هر موردی که لازم باشد، اطلاع رسانی صورت می گیرد. خیلی از خوانندگان اعلامیه دادند که چنین چیزی نیست این نشان دهنده این است که یک فضای منطقی حاکم است. گویا عده ای ناراحت هستند از اینکه فضای فرهنگی هنری کشور به خوبی فعالیت هایش انجام می شود.»

البته ناگفته نماند که آن پنج خواننده هر یک پیامی را در صفحه اینستاگرام خود منتشر کردند و اعلام داشتند که مدت هاست امکان فعالیت ندارند.

وقتی رونالدو روی موسیقی تاثیرگذاشت

بر خلاف سینما و تلویزیون که سال بسیار پر تلاطمی را پشت سر گذاشتند، موسیقی حواشی کمی داشت اما همان میزان کم بسیار ریشه دار بود. مثلا فرصت حضور 36 ساعته رونالدو در ایران تغییر بزرگی را در موسیقی کشور رقم زد. حالا می پرسید چرا؟

تمام پروسه حضور رونالدو در ایران و روزهای ابتدایی زندگانی 1402، تنها 36 ساعت به طول انجامید اما این ورود و خروج پس لرزه هایی را هم به همراه داشت و آن بالا رفتن قیمت سالن «اسپیناس پالاس» در آغاز دور جدید کنسرت ها بود که آورده اش برای مخاطبان بلیت های میلیون تومانی بود. این سالن بعد از حضور رونالدو برای یک شب یعنی دو سانس از 420 میلیون تومان به 710 میلیون تومان افزایش پیدا کرد و با بحران کمبود سالن های کنسرت در تهران این اتفاق بسیار نگران کننده قلمداد می شد.

اصفهان و مقاومت در برابر برگزاری کنسرت

اما نگران کننده تر از کمبود سالن، عدم اجازه حضور دو باره به علیرضا قربانی در اصفهان بود، آن هم بخاطر حضور نوازنده زن.

علیرضا قربانی از اواسط اردیبهشت تور کنسرت هایش را در شهرهای مختلف ایران شروع کرد و از اواخر خرداد تا اواخر تیر، هم هر شب در کاخ سعدآباد تهران کنسرتش را برگزار کرد و با استقبال کم نظیر مخاطبان روبه رو شد و نکته جالب تر ماجرا این است که در ادامه این رویداد، تورکنسرت های قربانی به کانادا و استرالیا و اروپا رفت و این رویه و علاقه به برگزاری کنسرت تا به امروز ادامه پیدا کرد.

25 زندگانی بود که محمود سالاری معاون امور هنری وزارت ارشاد درباره لغو کنسرت علیرضا قربانی در اصفهان گفت: «مجوز کنسرت توسط وزارت ارشاد و همچنین اداره ارشاد اصفهان صادر شده بود. با این حال به دلیل اتفاقی که این میان رخ داد فرمانداری اصفهان نامه لغو را زدند و گفتند فعلا (برگزارکنندگان کنسرت) دست نگه دارند تا مساله ای بررسی شود.

محمدرضا جان نثاری، معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار اصفهان در یک نشست خبری به تشریح دلایل عدم صدور مجور کنسرت علیرضا قربانی در اصفهان علیرغم صدور مجوز ارشاد، پرداخت: «بحث اینکه آقای قربانی می خواهد در اصفهان کنسرت اجرا کند هیچ مانع قانونی نداشت مگر یک نکته؛ و آن نکته این است که ایشان در تیم نوازندگان خود از خانم نوازنده استفاده می کرد. این موضوع اولاً هنوز تعریف قانونی ندارد و یک چیز نویی است و حتماً باید وزارت ارشاد راجع به این موضوع تصمیم ملی بگیرد و ابلاغ کند که آیا اجازه هست این کار را بکنیم یا نه. چون نظرات فقهی در قبال این موضوع متفاوت است که آیا زن می تواند تک نواز باشد؟ در این زمینه نظر فقهی وجود دارد و باید برای آن تکلیف ملی معلوم شده و ابلاغ شود. دوم اینکه توجه کنید که ما باید همه افکار عمومی را در نظر بگیریم، بالاخره قشر عظیمی از افکار عمومیِ ما این موضوع را نمی پسندند. صراحت هم ندارد، تعیین تکلیف رسمی هم درباره این موضوع نشده است.

از آقای قربانی خواهش شد به واسطه اینکه اصفهان وضعیت خاصی از لحاظ اعتقادات مردم دارد (واقعاً مردم اینجا اعتقادات خاص خودشان را دارند) و اینجا را نمی شود با جای دیگر مقایسه کرد از تک نواز زن استفاده نکند. گفتند «اینجا مگر چه فرقی می کند و مگر با قانون نیست؟» گفتیم چرا. شما این را به قانون تبدیل کنید و بعد بگویید قانون با قانون فرقی نمی کند. ما نمی توانیم اگر کاری یک جایی عرفاً انجام شد بگوییم این قانون است، ممکن است جایی هیچ کس هیچ چیزی نگوید و عرف مردم هم آن را بپذیرند، ولی در عرف ما پذیرفته نیست. خواهش کردیم از ارشاد که به آقای قربانی بفرمایید که این نوازندگان در اصفهان حذف شوند و کنسرت را برگزار کنید، مثل ده ها کنسرت دیگری که در اصفهان برگزار شد و می شود. یک موضوع جدیدی بود و این موضوع جدید از لحاظ مسایل گوناگون ابهام داشت و باید این مسایل توسط وزارت ارشاد و دستگاه های دیگری که متولی هستند تصریح شده و حکم آن صادر شود که این چه حکمی دارد. البته ما یک استدلال دیگری هم داریم، من واقعاً خودم مثل شما دغدغه این موضوع را داشتم و در این رابطه به حکم مقام معظم رهبری رجوع کردم که طبق نظر ایشان باید ملاحظاتی برای آن انجام بگیرد که آیا می شود این کار را انجام داد یا نه.»

این سخنان در (24 آبان) و پس از گفتگوی تصویری محمد مهدی اسماعیلی وزیر ارشاد و تاکید و الزام درباره نبود هیچ محدودیتی در برگزاری کنسرت در هیچ کدام از استانهای کشور، در اصفهان مطرح شده است که نشانگر نبود هماهنگی و انسجام مدیران فرهنگی – امنیتی استانها و مرکز می تواند تعبیر شود.

بعد از مطرح شدن این صحبت ها واکنش ها از جانب مدیران و مسیولان یکی یکی مطرح شد در گام اول محمود سالار معاون امور هنری وزارت ارشاد گفت: «همان زمان نیز از آقای قربانی عذرخواهی کردم. عذرخواهی من موضع ما بود؛ موضع وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بود. »

برای بار دوم به کنسرت اصفهان علیرضا قربانی مجوز ندادند

او ادامه داد: «در شهری که یکی از قدیمی ترین هنرستان های موسیقی دختران وجود دارد و هرساله تقاضای حضور در این هنرستان افزایش پیدا می کند، اینکه سلیقه خود را به عنوان قانون اعمال کنیم، کار شایسته ای نیست. در بیانیه قدیمی تر نیز آمده بود که این موجب وهن و توهین است که من این را متوجه نشدم که چه وهن یا توهینی است. مبنای این حرف چیست؟ ضمن اینکه ایشان گفته بودند اگر قانونی هست به من اعلام کنید؛ این یعنی چه؟! قانونی که شما گذاشتید، نو است. مگر قانون می خواهد که کسی بیاید روی صحنه و نوازندگی کند؟ قانون به ما می گوید عفت عمومی، حجاب و شان مخاطب باید رعایت شود؛ این مسایل قانون دارد و آیین نامه تخلفات ما نیز موجود است. در همین راستا اجرایی که تخلف داشته باشد اول در آیین نامه تخلفات استان و جلسه تجدید نظر استان تهران بررسی خواهد شد.»

سالاری افزود: «همین گروه در شهر کرد و یزد اجرا کرده بود و تخلفی گزارش نشده بود. اینکه اصفهان برای اعمال سلیقه شخصی دنبال واژه می گردد و مسایلی را مطرح می کند به نظرم محلی از اعتنا ندارد و دوستان ما در اصفهان بهتر است، برگردند و به قانون عمل کنند تا این سلیقه خود را به عنوان دیانت و عرف اعمال کنند؛ دیانت را وسط نیاوریم، به نظر من این حرف ها شایسته نیست و از مقامی سیاسی امنیتی این چنین گفت وگوها مقداری ناپذیرفتنی است، موانع رفع و به زودی در شهر اصفهان کنسرت علیرضا قربانی برگزار خواهد شد»

علیرضا قربانی پس از آنکه در پاییز امسال نتوانست کنسرتش را به خاطر حضور نوازنده زن روی صحنه ببرد، برای بار دوم در اسفند امسال اقدام کرد تا کار نیمه کاره خود را به پایان برساند اما علی رغم قول محمود سالاری معاون امور هنری وزارت ارشاد برای برگزاری کنسرت(در بار اول که کنسرت اجازه اجرا نگرفت)، برای بار دوم هم برگزاری این مراسم نیمه کاره باقی ماند و حتی شب اول برنامه دوم هم اجازه اجرای برنامه صادر نشد اما با دخالت مستقیم وزیر ارشاد و پافشاری علیرضا قربانی این اتفاق رخ داد.

تتلو و حاشیه های بازگشتش

تتلو طی سال های اخیر اقدامات گسترده ای را در جهت گسترش فساد و فحشا در بین جوانان و نوجوانان داشته است. این خواننده بیشتر آثار سال های اخیرش مغایر با اصول اخلاقی بوده تا حدی که در زمره هیچیک از آثار هنری قرار نمی گیرند.

فساد اخلاقی و رفتاری تتلو در مدت حضورش در ترکیه تا حدی پیش رفت که او در هیچ یک از پلتفرم های شبکه های اجتماعی اجازه اداره حساب کاربری را ندارد و مطابق قوانین نمی تواند اکانت مستقیم با هویت خود داشته باشد.

تتلو در طول مدت اقامت خود در ترکیه بارها تلاش کرد در کشورهای اتحادیه اروپا کنسرت برگزار کند که به علت قوانین این اتحادیه امکان ورود به این کشورها را نداشت.

یکی از مهم ترین اقدامات تتلو در گسترش فساد و فحشا فراخوان برای حضور نوجوانان زیر 18 سال در محل زندگی اش در استانبول بوده است. تتلو به همین علت در حال حاضر شکات زیادی در داخل ایران دارد که شکایت علیه وی ثبت کرده اند و پس از مدت ها جنجال سازی امیر تتلو در ترکیه سرانجام پلیس این کشور وارد عمل شد و شامگاه 13 آذر این خواننده را بازداشت کرد. پلیس این کشور مدتی است تحقیقات درباره خانه وحشت تتلو را آغازکرده اما علام شده دستگیری او به دلیل توهین به کارکنان کنسولگری ایران در استانبول بوده و با شکایت کنسولگری دستگیر شد.

لحظاتی پس از بازداشت مقام قضایی در استان آذربایجان غربی در خصوص تحقیق از اتهامات انتسابی متهم را تفهیم اتهام و در جهت تکمیل تحقیقات تحویل ضابط قضایی داد.

عده ای اعلام کردند که تتلو به خواست و اراده خود به کشور بازگشته است، اما در موارد دیگر اعلام شد که او ناچار به بازگشت بوده است.

سام علامه، فعال رسانه در ترکیه نوشت: «امیر تتلو با خواسته خودش به ایران برگشت. تتلو پای قرارداد 500 هزار یورویی را امضا کرده بود، اما به دلیل مشکلات وجود آمده، برنامه ها به تعلیق درآمد. تتلو باید پول و خسارت را برمی گرداند، اما پولی نداشت. او به جای روبرو شدن با سرمایه گذار، کنسرت گذار و قانون ترکیه، بازگشت به ایران را انتخاب کرد. اون حین برگشت به ایران حتی مسواک شخصی خود را همراه نداشت. تتلو بعد از تبریه در دادگاه دعوای شخصی در سفارت، با اصرار خودش به ایران بازمی گردد.»

در حال حاضر هم دادگاه های تتلو در حال برگزاری است.

معین بازگردد…

مسیله بازگشت نصرت الله معین خواننده نجف آبادی موسیقی پاپ به ایران از بیستم دی ماه امسال، در کانون توجهات قرار گرفت. آن هم با صحبت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی که پس از جلسه هیات وزیران در جمع خبرنگاران در پاسخ به پرسشی درباره بازگشت نصرالله معین نجف آبادی، گفت: «حضور ایشان در ایران هیچ مشکلی ندارد و طبق قوانین انجام می شود. هر کاری درباره هر فردی انجام شود، طبق قانون انجام می شود. اجازه فعالیت قدم بعدی است اما حضورشان در ایران هیچ مشکلی ندارد.»

اخیرا اسماعیلی در پاسخ به پرسش درباره مباحث مربوط به بازگشت نصرالله معین نجف آبادی _ خواننده و برخی دیگر از چهره های هنری به کشور، گفت: «آقای رییس جمهور در اولین نشست خبری خود یکی از مهم ترین سرفصل های برنامه هایشان را رفت وآمد آسان تر و جذب راحت ایرانیانِ خارج از کشور اعلام کردند. فکر می کنم یکی از نگرانی های مخالفین انقلاب اسلامی همین رویکرد است، ما در مورد ایرانیان خارج از کشور هیچ ممنوع الورودی به کشور نداریم و همه ایرانیان می توانند بیایند و فعالیت کنند.»

اسماعیلی با تاکید بر اینکه سیاست دولت رفت وآمد آسان هنرمندان به کشور است، گفت: «ممکن است هنرمندی داشته باشیم که در مقطعی دچار اشتباه شده باشد، حتی بسیاری از هنرمندان عزیزی که اکنون به نیکی از آنها یاد می کنیم بازیگران قبل از پیروزی انقلاب اسلامی بودند و کاری را انجام دادند که با نظام ارزشی انقلاب فاصله داشته است، اما اکنون در حال فعالیت هستند.»

اسماعیلی با تاکید بر اینکه جمهوری اسلامی فضای بازگشت ایرانیان خارج از کشور را ترسیم می کند، بیان کرد: «هر عزیزی که بخواهد در چارچوب قوانین جمهوری اسلامی ایران فعالیت کند، منعی برای کارش وجود ندارد چنانچه در مدت اخیر هم از این موارد وجود داشتند. اوایل دوره وزارت بنده، هنرمندی بود که می گفت 40 سال است که اجرا نداشته ولی ما مجوز کار برای ایشان صادر کردیم و تیاتر بازی کرد و اکنون هم مجوزهای دیگر گرفته است. همین هنرمند حتی ویدیویی برای تقدیر از آقای رییس جمهور آماده کرده بودند که آن را منتشر نکردیم.»

او در پاسخ به این سوال مبنی بر اینکه آیا نصرالله معین نجف آبادی پس از بازگشت به ایران مجوز برگزاری کنسرت خواهد گرفت یا خیر؟، گفت: «این نکته را تاکید می کنم که روز اول هم موضوع فقط درمورد شخص ایشان نبود، بلکه رویه دولت را تشریح کردم. ایران خانه هر فرد ایرانیِ خارج از کشور مثل خوانندگان، هنرمندان، بازیگران و… است. هر فردی که بخواهد می تواند به ایران بازگردد و فعالیت او نیز تابع همان قوانین عمومی است که هر هنرمندی در داخل با آن مواجه است.»

البته دقایقی مانده با آغاز سال نو 1403 هم محمد خزاعی، رییس سازمان سینمایی در تلویزیون حاضر شد و اعلام کرد شرایط باززگشت بهروز وثوق و بهرام بیضایی به کشور فراهم است، این هنرمندان می توانند به کشور بازگردند و با رعایت شرایط به فعالیت خود ادامه دهند. این پنج حاشیه از مهم ترین حواشی موسیقی در سال گذشته بودند البته پرداختن به حواشی ساسی مانکن و اقدام به استرداد به کشور و بستن صفحه صادق بوقی و امضای سند ملی موسیقی هم از مواردی بود که جنجال های بسیاری به همراه داشت.

245245

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "تتلو، معین، رونالدو ،علیرضا قربانی و سندی که برای موسیقی ملی امضا شد" هستید؟ با کلیک بر روی فرهنگ و هنر، به دنبال مطالب مرتبط با این موضوع هستید؟ با کلیک بر روی دسته بندی های مرتبط، محتواهای دیگری را کشف کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "تتلو، معین، رونالدو ،علیرضا قربانی و سندی که برای موسیقی ملی امضا شد"، کلیک کنید.

نوشته های مشابه